Abonner via RSS eller E-post

La skoledebattene leve!

Publisert den 08.09.2009 i Blogg

Høyre gjorde det veldig bra i skolevalgene, klar fremgang fra 2005! I Telemark fikk vi et bedre resultat enn 2001, over 7,1% fremgang.

Jeg tok en del debatter selv. Det var et bevisst valg. Førstegangsvelgerne er viktige. Joa, jeg merker nok at det er annerledes å være 1. kandidat enn å være leder i Unge Høyre. Men det var en god investering. En SVer spurte meg hvorfor jeg var med. SVs 6,9 på skolevalgene i Telemark gir vel svar nok.

Jeg kommer tilbake til skolene, men ikke i panelet. La meg avslutte skoledebattkarrieren med et forsvar for den utskjelte skoledebatten. Det er mange som mener skoledebattene bare er show og tull og sexvitser. Det er det også. Men skolevalg er også klare ideologiske fronter, engasjement og enlinjere. Skoledebatt er essensen av spisset politisk debatt. Det hadde vært en katastrofe om alle debatter var slik. Gi oss gjerne grundige argumenter, samtaler og refleksjon, men ha plass til spisset kamp også.

For øvrig; til alle skoleelever: Ja, 90% av vitsene er gamle og har blitt brukt før.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Trond

08.09.09

Høyre vant med 30% på min skole, representanten gjorde en fabelaktig jobb. Samtidig var det en god og grundig debatt, og det var ikke mange i salen som ikke fulgte med – noe som vitner om et høyt engasjement. Positivt!

Har du en mening?