Abonner via RSS eller E-post

Hete følelser om ekteskapsloven

Publisert den 03.09.2009 i Blogg

Følelsene boblet på kveldens møte om ekteskapsloven arrangert av menighetene i Grenland. Ordstyrer var Øivind Benestad fra Mor Far Barn. Eller, ordstyrer og ordstyrer. Han var vel strengt tatt mer en deltager i debatten. Frp snakket mot loven i kraftige ordelag. Merkelig, for i alle skoledebatter jeg har deltatt i har partiet enten holdt seg helt i ro eller bedyret at de IKKE er mot at homofile skal få gifte seg… aner jeg to tunger?

Arbeiderpartiets Terje Lien Aasland holdt et følelsesladet innlegg om både sin egen oppvekst uten sin biologiske far, og likeverd og toleranse i samfunnet. KrFs Geir Bekkevold var klar i sin mostand mot ekteskapsloven, men like klar på at homofiles rettigheter skal respekteres. Faktisk får KrF ufortjent mye pepper for sin motstand mot ekteskapsloven. Min erfaring er at de fleste KrFere har en skikkelig og anstendig argumentasjon.

Jeg synes verdidebatter er viktige, og jeg er en sterk forsvarer av ekteskapet. Jeg er også en sterk forsvarer av homofiles mulighet til å få gifte seg. Men jeg godtar at det finnes motargumenter. Det jeg har verre for å svelge er argumenter som at den nye ekteskapsloven vil føre til bigami eller nedgradering av alle ekteskap. Det som er problematisk med den nye loven er åpningen for kunstig befruktning. Jeg er grunnleggende skeptisk til at staten skal åpne for at barn ikke har muligheten til å bli kjent med sitt eget opphav, selv om det er litt bedre i det norske lovverket hvor barna har en slik rett etter de har fylt 18.

Men alt i alt var dagens debatt en selsom, kaotisk seanse. Det er synd. For verdidebatter bør få mer plass i valgkampen, men da må det faktisk være tid til å diskutere, ikke bare dukke unna kuler fra ordstyrer.

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

Hørte Lars Sponheim svarte Ingen formening eller noe i den duren på et spørsmål ang. assistert befrukting til lesbiske når han tok en partitest nylig.

En undersøkelse Norstat gjorde for Vårt Land indikerer at også flertallet av den norske befolkning er imot dette, men hvem bryr seg om barn og flertallet av den norske befolkning?

05.09.09

Det er faktisk sånn at noen sæddonorer f.eks. vil være anonyme. Skal ikke dette gå ann lenger da, siden man skal vite hvem de biologiske foreldrene sine er?

Man skal selvfølgelig sette barnets beste først og ikke voksnes lyst på barn, men det er veldig mye bedre for et barn å vokse opp med to mødre enn å kanskje ikke vokse opp med noen foreldre i det hele tatt.

Stig

06.09.09

Eeeeeeeveryyyy sperm is saaaaacreeeeeed

torbjorn

07.09.09

I Norge er det faktisk ikke lov å være anonym. BArna har rett til å få vite hvem far er etter at de blir myndige. Det er bra.

Har du en mening?