Abonner via RSS eller E-post

Tragedien i Langesund – meld deg som frivillig

Publisert den 02.08.2009 i Blogg, Utvalgte poster

Oljekatastrofen i Langesund er en tragedie. Et av våre flotteste naturområder risikerer å bli ødelagt for mange år frem i tid, et vitnesbyrd over hvor sårbar naturen er, og kanskje en påminnelse om at man aldri kan gardere seg mot ulykker i sårbare områder.

Erik Solheim og Helga Pedersen var lørdag på besøk i området for å se skadene. Denne saken får helt sikkert et politisk etterspill, om ikke annet vil oljevernberedskapen komme på dagsorden. Men vi bør vente litt med politikken. Nå handler det om å rydde opp og begrense skadene så mye som mulig. Det viktigste politiske signalet å sende akkurat nå er at griset må ryddes opp, og det må ikke stå på penger. Jeg sendte en pressemelding om det til telemarksavisene på fredag etter en samtale med Høyres finansfraksjon.

Opprydningsaksjonen søker etter frivillige. Alle kan melde seg, så vil Grenland Havn gripe fatt i dem de har behov for. Du finner kontaktinformasjon her. OBS: Husk å melde fra om hvilke dager kommende uke du kan bidra.

OBS: Foto på hovedsiden er ikke fra Langesund, kun et illustrasjonsfoto.

Rensing av sjøfugl fra det rammede området:

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?