Abonner via RSS eller E-post

Helga rammes av byråkratiet

Publisert den 26.08.2009 i Blogg

Jeg bryr meg faktisk ikke om at Helga Pedersen har glemt å levere inn et skjema til kommunen. Dagbladets «avsløring» i dag er kanskje valgkampens minst interessante forside til nå. Det som provoserer meg er den voldsomme forskjellsbehandlingen rundt om i norske kommuner.  

«Det som bekymret kommunen var at hytta lå «innen for 100 metersbeltet til sjø» og befant seg på et landbruks- natur og friluftsområde, et såkalt LNF-område.», skriver Dagbladet.

Det kommer til å ordne seg for Helga Pedersen. Andre har det ikke like greit. I Telemark sliter fortsatt handikappede Tom Magnar Thomsen med å få tillatelse til å bygge en tilrettelagt bolig. Et typisk eksempel på en mann som rammes av byråkratiet. Du kan se saken her.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

Øivind Hundal

26.08.09

Dette er ikke noe nytt, nei, at byråkratiet er uoversiktlig. Har dere forsøkt å estimere hvor mye man kan barbere byråkratiet; minimumsantallet med skjemaer, slik at det fungerer tilfredsstillende men allikevel er overkommelig for menigmann? (Samarbeid med Venstre?)

christian myrvang

26.08.09

Jeg må si at jeg flirer litt av denne såkalte «nyheten».

Det er egentlig dårlig håndtering fra Helga Pedersens side, hun som en offentlig politisk person burde vite hvordan slikt kan komme ut av proposjoner så snart media får snusen i det, særlig når det har stormet rundt henne i andre saker nylig.

Det jeg legger merke til er «innenfor 100 meter sonen». Nå er det vel kansje ikke akkurat kamp om badeplassene utenfor «hytte»døra til Helga Pedersen i Tana, og det er forhåpentligvis ingen gjerder som sperrer for fri ferdsel langs vannet. Man blir kansje invitert på kaffe hvis man kommer forbi, hva vet jeg?

Men kommer du som meg fra kysten på sør østlandet så vet du at virkeligheten her er annerledes. Vokst opp der har jeg fortsatt problemer med å tyde reglene som vissnok skal gjelde for fri ferdsel i 100 meter sonen grunnet gjerder, skilt, utemøbler og sinna utenbysfolk som dukker opp et par ganger i året.

Jeg mener bestemt at det skal være en generell fri ferdsel i 100 meter sonen langs hele den norske kyst og at kommuner må følge opp dette konsekvent. Til og med til den grad at folk må rive bygg for å etterfølge dette. Utenom konsekvent handling vil det flyte ut og variere fra kommune til kommune.

Så beklager Helga Pedersen, jeg gir blaffen i om du bor i en hytte eller et hus, men du må flytte det litt..

Nadreas

26.08.09

Tja hva skal man si? Leit dette 🙂 Ikke engang midlertidig ferdigattest tsk tsk!

Har du en mening?