Abonner via RSS eller E-post

Garanti for trøbbel

Publisert den 31.08.2009 i Blogg

Fredag lot Siv Jensen seg lure. Til å undertegne en garanti om trøbbel. Nå gjenstår spørsmålet om hvem som skal stå igjen som løftebryter – Lars Sponheim eller Siv Jensen. La oss et øyeblikk se bort ifra det komplett latterlige i situasjonen, at partier med vitende og vilje fraskriver seg enhver faktisk rett til innflytelse dersom de ikke får plass ved Kongens bord, og gjør det mer sannsynlig at Jens Stoltenberg blir statsminister uansett hvilken side som får flertall. Det store spørsmålet er:

Dersom det blir ikke-sosialistisk flertall, hvordan skal Sponheim eller Jensen få flertall for sitt første statsbudsjett?

Arbeiderpartiet vil neppe gi budsjettstøtte til en ny regjering som akkurat har kastet dem ut av regjeringskontorene. Som jeg har skrevet om utallige ganger før, blant annet i Minerva, må et statsbudsjett etter alle solemerker vedtas av alle de fire opposisjonspartiene. Med andre ord: Hvis et budsjett skal vedtas må både Sponheim og Jensen være med! Når de begge har avskrevet hverandre er vi like langt! Mamma mia. Man kan si mye rart om Høyres budskap og om å holde dørene åpne i begge retninger, men faktum er at den motsatte strategien nå en gang for alle har bevist sin udugelighet. Det er en gavepakke til Stoltenberg. Intet annet.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?