Abonner via RSS eller E-post

Æ kjøre E134 den strakaste vei

Publisert den 17.08.2009 i Blogg

Jeg var i bemerkelsesverdig godt humør da jeg stod opp klokken 04.40 i dag. På radioen var det gromlåt etter gromlåt. Jeg er lite avansert i musikksmaken på morgenkvisten, det går i mye i P3, men så bytter jeg til P4 og Radio Norge når jeg trenger noe å synge med til. Kaffen smakte himmelsk, bilen danset over veien som jordbær gjennom fersk fløte (?) og da jeg så meg i speilet så magen litt mindre ut enn i går kveld (valgkampen begynner å ta på).

Klokken 07.30 ankom jeg Seljord i Telemark for å møte Knut Gjersund fra Norges Lastebileierforbund i Vest Telemark. Vi skulle kjøre TRAILER over fjellet. En svær, 50 tonns tung trailer. På E134 med sine mange svinger, smale strekninger og storslåtte natur. Det kommer kanskje ikke som noe sjokk, men jeg er ingen bilelsker eller mekker. Jeg skulle gjerne utbrodert i selvironiske ordelag hvor lite jeg kan om bil, men jeg frykter velgere i Telemark vil vende seg bort i avsky. Men trailere… de er objektivt sett tøffe! Jeg har kjørt litt i trailer før. Vertsfaren min i USA var trailersjåfør, og vi pleide å dra på lange turer på de brede, amerikanske veiene. E134 er i en litt annen kategori. Men turen gikk strålende og samtalen med Knut, som har vært yrkessjåfør i 36 år, var interessant.

e1341
GJETT HVEM SOM ER POLITIKER…

 E134 er en del av stamvegnettet i Norge, og den klart mest trafikkerte av øst-vest forbindelsen, og er også en tverrforbindelse mellom E39 og E18. Haukelivegen er av avgjørende betydning for næringstrafikken. Haukelivegen tar ca 33% av den totale øst-vest trafikken og ca 38% av den totale næringstrafikken over fjellet.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

18.08.09

Fint med faktainformasjon om E134, men har du kanskje også noen meninger om framtiden til veien ? Øyvind Halleraker er jo ute og lover penger til nye tunneler. Regner kanskje med at dette interesserer Telemarkinger også ?

Har du en mening?