Abonner via RSS eller E-post

Heia Norge!

Publisert den 10.07.2009 i Blogg

Det er en parodi når små alkoholprodusenter ikke en gang får lov til å vise bilde av sine egne produkter på hjemmesidene. Det opplevde for eksempel den lille, norske ølprodusenten Haandbryggeriet (god øl!). Som alle bedrifter som ikke tenker steinaldersk opprettet de en nettside for å fortelle om produktene sine. Man skulle tro det var en naturlig sak at en ølprodusent fikk vise bilder av ølflaskene og lenke til omtaler av produktet. Men nei! Ikke etter at formynderstaten fikk tatt en nærmere titt. I et brev fra Helse- og sosialdirektoratet blir det lille bryggeriet fortalt at de bryter alkohollovens forbud mot reklame! Nok en gang: Det produsenten gjør er å ha bilder av sine egne produkter på hjemmesiden.

Ikke nok med det. Direktoratet krever også at det lille bryggeriet fjerner lenkene til omtaler av produktene i media. De høye herrer skriver:

«Det finnes også linker til andre nettsider hvor Haandbryggeriet og Deres produkter omtales og profileres i egne artikler og øltester. Andre mediers redaksjonelle omtale er å anse som alkoholreklame når produsenter selv publiserer/omtaler artikkelen.»

Regelverket er rigid og håpløst. Heia Norge!

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

10.07.09

hva med denne?
http://e24.no/boers-og-finans/article3162742.ece

Nå synes jeg du overdriver, Torbjørn. Reklameforbudet mot alkohol er en selvsagt ting hvis man ønsker å redusere skadevirkningen av alkohol, som jo er den 3. største dødsårsakem i verden.

Etter min mening burde også «redaksjonell» omtale av slike produkter bannlyses. Altså bort med vin- og øltester. Man har da ikke tester av hasj og heroin i avisene, har man vel?

10.07.09

Peter, nå er jo heller ikke Hasj og Heroin lovlig i norge da, så det hadde vært ulovlig uansett å ha tester om det i avisene.

Jeg synes de i det minste skal få kunne vise frem produktene sine på hjemmesiden sin med linker til omtale, når de ikke kan ¨reklamere¨ andre steder. Hvordan ellers skal en sånn liten bedrift få kunne utvikle seg og gjøre seg litt mer kjent? for å overleve.

Eirik

14.07.09

Og hva kommer Høyre til å gjøre med dette? Du kan spare deg for svaret, Torbjørn, for jeg skal gi det til deg her og nå. Ingenting! Om Høyre mot formodning skulle komme i regjering til høsten, og til og med skulle ønske å gjøre hverdagen lettere for små bryggerier og vinprodusenter i Norge, så vil regjeringspartner KrF sette seg kraftig på bakbeina, for dette dreier seg om «verdian», må vite. KrF vil rasle med sablene om uansvarlighet og male fanden på veggen i kjent stil. I ytterste fall true med å trekke seg fra samarbeidet og hoppe over til Ap, for med denne trusselen vet de at de alltid vil få det som de ønsker. Dermed vil Høyre nok en gang jekke seg for husfredens skyld. Slik blir det «Heia Norge» uansett regjering, og det vet du like godt som meg.

Har du en mening?