Abonner via RSS eller E-post

Endelig

Publisert den 30.07.2009 i Blogg

Jeg ble vekket til valgkamp i Stavanger i går. UL er en av de største sommerstevnene for kristne ungdommer i Norge, og før første gang inviterte de til politisk debatt. Audun Lysbakken (SV), Hadia Tajik (Ap), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Solveig Horne og yours truly. God stemning i salen, raust med applaus, gode spørsmål om alt fra miljø til sorteringssamfunnet (høydepunktet var en bolk om dødsstraff, som alle var mot, som debattleder så vinklet inn mot Mr. Mullah Krek. og utlevering – snedig). Og en offensiv, men saklig debatt i panelet.

Som medienisse (i følge en kommentar på Varden.no) må jeg innrømme en ting: Jeg elsker slike debatter. De er uredigerte, spontane…man får reaksjonen fra publikum direkte, ingen sjanse til å vri seg unna vanskelige spørsmål, men heller ingen som skal tolke eller redigere det du sier. Hvis jeg driter meg ut i en debatt er det min og bare min skyld.

Mediene er en politiker avhengig av – vi trenger dem og de trenger oss – og jeg vil påstå at nesten samtlige journalister er skikkelige folk. Men det er alltid en mulighet for misforståelser. Er poenget klargjort? Ble den lille nyansen med når det ble skrevet ned? Hvordan blir presentasjon og overskrift etter at desken har gjort sitt? I slike debatter som i går er det uvesentlig. Ingen klipper, ingen refererer og bringer videre; det er direkte debatt og kontakt.

Jeg har jobbet for kandidaturet mitt i Telemark siden nominasjonsmøtet i desember. Det er en slags skyggeboksing. Litt valgkamp her og der, litt media, noen debatter. Først i går ble jeg virkelig vekket. Det er min skjebne som politisk nørd å la meg engasjere hvert annet år, like sikkert som en av Pavlovs hunder siklet når han hørte bjellen. I år har det tatt litt tid. Nå er jeg klar.

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

31.07.09

Kjekt å se at du også var i panelet foran de mange tusener av ungdommer på UL. Har hørt rykter om at du og Kjell Ingolf fra KrF kom best ut av det:)

Geir Nilsen

31.07.09

Kjell Ingolf kom best ut av det fordi han i utgangspunktet var en av gjengen. Torbjørn kom best ut av det pga. knallgod argumentasjon. 🙂

31.07.09

Takk for bra debatt på UL! Det var en saklig og bra debatt. Enig i at Høgre og Krf kom best utav det. Jeg for min del ble positivt overrasket over Høgre. Dere argumenterte veldig bra.(Men stemmer fortsatt Krf til høsten)Jeg tipper Frp derimot mistet de siste velgerne de hadde i salen (hvis de fortsatt hadde noen). De var jo langt på bærtur i de viktigste spørsmålene.

På UL

06.08.09

Du gjorde en ekstremt god jobb på UL!!! Snakket med to som bestemte seg for å stemme blått etter den debatten!

Har du en mening?