Abonner via RSS eller E-post

Røykeformynderiet

Publisert den 26.06.2009 i Blogg

Ja. Røyking er usunt, dyrt og dumt. Mange mener det ikke ser tøft ut heller. Allikevel får det være grenser for formynderi mot oppegående, voksne mennesker.

I min hjemby Porsgrunn vedtok man i går et totalforbud mot å røyke i arbeidstiden. Forbudet gjelder alle, både ansatte, innleide vikarer og politikere. Ingen skal få lov til å røyke i betalt arbeidstid. Et slikt forslag kan ikke betegnes som annet enn formyndersk. Noen politikere hevdet at røyking var å sløse med arbeidstiden. Ja, hvis det foregår i arbeidstiden så er det kanskje sant, men det er vel neppe slik at røyking er det eneste som stjeler arbeidstid. Hva med surfing, facebook, prating, flørting osv. Argumentet holder ikke mål.

Røyking er usunt og helseskadelig. Det koster mye penger for den som røyker og det koster samfunnet enda mer. Men å røyke er tross alt et valg og røykere flest er voksne mennesker. Det verste med forslaget er at det gjør vanlige, lovlydige ansatte til regelbrytere dersom de ikke klarer å holde seg unna røyken i arbeidstiden!

Det er nesten så man må begynne å røyke snart. I solidaritet med røykerne.

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

01.07.09

Fullt mulig at andre ting enn røyking stjeler arbeidstid, men røyking vil jeg si irriterer andre mest. Ikke uvanlig på arbeidsplasser, særlig kontorer, at røykerne tar seg ekstra tid etter lunsj for en røyk, gjerne rett utenfor vinduet til kolleger.

Dette kunne kanskje blitt løst på andre måter, men et slikt forslag tror jeg vil gagne mange på en arbeidsplass.

Uansett, hva vil være en «konservativ» måte å løse dette problemet på?

torbjorn

01.07.09

Er det virkelig et så uoverstigelig problem at folk tar seg en røyk i arbeidstiden at det ikke kan løses med normal folkeskikk og samtaler med de ansatte? Hvis noen ikke jobber når de skal er det selvfølgelig noe man må gripe fatt i, men jeg mistenker at det gjelder for flere enn bare røykerne…

Har du en mening?