Abonner via RSS eller E-post

Human Rights Service

Publisert den 15.06.2009 i Blogg, Utvalgte poster

I en bredt anlagt reportasje i lørdagens Klassekampen kritiserer Amal Aden, forfatter av boken Se Oss, den norske organisasjonen Human Righs Service.

«Press, trusler, manipulering, ulovlig avlytting og betaling av kilder. Dette er noe av innholdet i anklagene som retter seg mot Human Rights Service (HRS), og som har fått alarmen til å gå i regjeringskvartalet.»

Det er ikke første gang HRS og frontfigurene Hege Storhaug og Rita Karlsen er i hardt vær. Stiftelsen, som ble kjent etter norsk-somaliske Kadras avsløringer av norske imamers råd om kjønnslemlestelse, har tidligere blitt kritisert av nettopp den samme Kadra, sammen med Saynad og Nadia (OBS! VG ble dømt i PFU for deler av innholdet i denne artikkelen). Storhaug har også vært en kontroversiell debattant, ikke minst fordi hun har en tendens til å legge opp til en svært krass og konfronterende språkbruk, ikke bare mot radikale islamister og kvinnemishandlere, men mot alle hun oppfatter som motstandere (samtidig er det jo et slags tilsvar til alle som mener Storhaug er rasist. Nei, hun er like sint og streng mot alle sine motstandere). Det bærer også svaret til Aden og Klassekampen preg av:

«Så blåser altså Klassekampen denne kilden vår, og det etter at det er kjent at de fleste anmeldelser for kjønnslemlestelse i Norge de siste månedene er levert av HRS gjennom dette prosjektet. Hvordan våget de? Bevitner avgjørelsen en oppsiktsvekkende og farlig mangel på kunnskap om ”det nye Norge”? At æreskultur, altså trusselkultur, har etablert seg i Norge? Forstår ikke avisen hvilke krefter som kan slippes løs nå?

Aden stod selv frem i Klassekampen i går, altså hun ønsket å komme på trykk. Dette er likevel ingen unnskylding for Klassekampen.»

Storhaug er en engasjert korsfarer med sterke og tildels viktige meninger. Hennes arbeid for å avdekke kjønnslemlestelse i Norge har vært – og er – svært verdifullt; og bøkene hennes, blant annet Størst av alt er friheten er både lesverdige og overraskende nyanserte.

HRS får også penger over statsbudsjettet og har hatt gode allierte i Fremskrittspartiet. Det er alvorlig for organisasjonen at Siv Jensen i dag forteller Klassekampen at hun tar anklagene fra Aden «veldig alvorlig». Organisasjonen kan være i ferd med å tape tilliten.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

16.06.09

Jeg har sans for Aden. Hun legger ikke fingrene i mellom når hun kritiserer problematiske forhold i det somaliske miljøet. Da er hun en helt og varsler. Når hun varsler om problematiske forhold i HRS uten å legge fingrene i mellom sier Hege Storhaug indirekte at hun lyver og ikke er til å stole på. Ironisk, eller hva?

J.A

06.07.09

Hege storhaug burde lært seg hva jobb etikk er når man jobber med mennesker, hun fremstår organisasjonen at det ikke er en hjelpeorg., samtidig som hun oppsøker jenter på krisesentere, norsk kurs etc. for å bruke dem som info. kilde, dette er greit nok, men da representerer hun seg selv som hjelper. I en hjelper rolle må man også være klar over maktaspektet!! Dette er noe hun ikke er, og dette er grunnen til at jenter som har vært tøffe og stått mot ukultur og etterpå vært frontfigur for andre jenter i samme situasjon har klaget på henne.

[…] høyresiden for å greie å ha to tanker om HRS i hodet samtidig. F.eks. skrev kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen dette i 2009: “Storhaug er en engasjert korsfarer med sterke og tildels viktige meninger. […]

Har du en mening?