Abonner via RSS eller E-post

Hold Internett fritt! Nei til nettlisens!

Publisert den 18.06.2009 i Blogg

Bård Vegard Solhjells forslag om en lisensordning for nettet er umåtelig dårlig.

Ronald Reagan sa en gang at venstresidens skattepolitikk er enkel: Hvis det beveger seg, skattelegg det. Hvis det fortsetter å bevege seg, reguler det. Hvis det slutter å bevege seg, subsidier det.

Internett er i bevegelse! Og nå har fristelsen tydeligvis blitt for stor for kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell. På NRK i dag foreslår ministeren en NY LISENSORDNING FOR INTERNETT ala NRK. De rød-grønne er tydeligvis umettelige i sin skatteiver.

Man kan kanskje også se forslaget som et desperat forsøk på å løse SVs floke: Kulturlivet er rasende på partiet fordi de ikke ønsker å gjøre noe med piratkopiering. Løsningen? SKATT.

Hvordan skal en slik ordningen administreres? Kanskje med egne statlige passord til nettet slik at ingen får tilgang før avgiften er betalt? Nei, forslaget er svært dårlig gjennomtenkt for å si det mildt. Og det reiser noen prinsipielle diskusjoner. En av fordelene med nettet er at det er fritt og nærmest uregulert. Dersom staten skal være portvokter og ta inngangspenger er den friheten truet.

Hold Internett fritt! Nei til nettlisens!

Del på Facebook | Del på Twitter

14 Kommentarer

18.06.09

Åse Kleveland (A) og Ayatollah Khomeini (Iran) var to politikere som mente det ville være viktig å forby parabolen. Solhjell, Kina og Ahmedinejad (Iran) vil regulere nettbruken.
Jaja, vi er i godt selskap som vanlig.

Internettlisens er kanskje noko av det mest idiotiske som har komen ut frå SV på lenge. Godt jobba Solhjell. Men spørsmålet er, vil «konservativ» protestere like mykje når «big business» (inklusive gamle mediagigantar) ønskjer å regulere internett og styre kven som får sjå kva?

Internett må vere fritt frå beggje deler om du spør meg.

dette er selvfølgelig skremmende og føyer seg inn i en rekke av snikregulerende forslag/tiltak fra de rødgrønne. MEN: Hva er Høyres kommentar/løsning/syn på fildelingsproblematikken? Hvordan stiller man seg i forhold til personvern og åpning for å ta de som laster opp og ned ting som har opphavsrett? Jeg mener det ikke er noen unnskyldning for å laste ned musikk ulovlig lenger når vi har fått så bra tjenester som itunes, spotify og platekompaniet.no, med mere… Film henger dog noe etter… Hadde risikoen for å bli tatt for ulovlig nedlasting vært tilstede tror jeg mange hadde gått over til lovlige betalende tilbud!

18.06.09

Internett skal og må være fritt. Nettlisens er naturligvis uakseptabel. Bli medlem av denne facebookgruppen:

http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/group.php?gid=201014200004 (Bei til nettlisens)

Uff nå ble jeg nesten redd her, men det viser seg at @bardvegar ikke tenker på egenbetaling her. Altså ikke noe med Big Mother lukker internett for Ola medmindre Ola betaler internett-lisens. (kilde: http://twitter.com/bardvegar/status/2219189400).

På Bård Vegar Solhjells side er dette også en gammel debatt fra februar i år: http://www.bardvegar.no/2009/02/lovleg-fildeling-med-tono-avgift/

Altså: Ingen inngangspenger for den enkelte – såvidt jeg forstår Herr Solhjell altså.

La oss diskutere selve forslagene og ikke rope ulv der det ikke er snakk om ulv.

[…] Høyres kulturpolitiker Olemic Thommessen er allerede ute og slakter forslaget. Og han er ingen ensom svale. Blant dem som latterliggjør forslaget er Thommessens partifelle Torbjørn Røe Isaksen. […]

George

21.06.09

Vi trenger færre lisenser, ikke flere. Den eneste måten dette hadde vært en god idé er om lisensen skulle brukes til å finansiere utbygging av fibernett over hele landet.

Harald

23.06.09

{Vi trenger færre lisenser, ikke flere. Den eneste måten dette hadde vært en god idé er om lisensen skulle brukes til å finansiere utbygging av fibernett over hele landet.}

NEI, NEI, NEI!!! Gi dem lillefingeren, så tar de hele armen!

[…] det finnes også originalmaterial her, foreløpig en sak om nei til nettlisens og kritikken fra Amal Aden mot Human Rights Service. […]

fat loss factor review

Hold Internett fritt! Nei til nettlisens! | Torbjørn Røe Isaksen – konservativ.no

bowflex dumbbells

Hold Internett fritt! Nei til nettlisens! | Torbjørn Røe Isaksen – konservativ.no

natural supplements

Hold Internett fritt! Nei til nettlisens! | Torbjørn Røe Isaksen – konservativ.no

10.09.14

burn fat

Hold Internett fritt! Nei til nettlisens! | Torbjørn Røe Isaksen – konservativ.no

having high anxiety

Hold Internett fritt! Nei til nettlisens! | Torbjørn Røe Isaksen – konservativ.no

Har du en mening?