Abonner via RSS eller E-post

Rødgrønn forvirring om blå politikk

Publisert den 04.06.2009 i Blogg, Utvalgte poster

Innlegg til Varden:

”Enhver representant i denne sal må ha anledning til å gi uttrykk for den forvirring som hersker i hans sinn”, sa stortingspresident C.J. Hambro en gang. Min politiske kollega stortingsrepresentant Terje Aasland (Ap) velger dessverre å la sin forvirring komme på trykk i Varden 25. mai.

Det vil trekke for langt å ta for seg alle påstandene Aasland kommer med. Jeg forstår på Aasland at Norge frem til 2005 var et vanstyrt og kaldt samfunn, men at det meste deretter har blitt mye bedre.

Det spørsmålet Aasland imidlertid ikke engang forsøker å besvare, er hvordan det etter fire år med Jens Stoltenberg som statsminister, drahjelp fra en internasjonal høykonjunktur og rekordstore olje- og gassinntekter, er slik at:

·      Helsekøene har vokst dramatisk (mens 85 000 færre sto i kø etter fire år med Høyre regjering).

·      Fattigdommen på ingen måte er fjernet, snarere tvert imot.

·      Satsingen på forskning ble til et hvileskjær

·      Kunnskapssatsingen i skolen er satt på pause og regjeringen har ikke en gang innfridd sitt løfte om gratis skolemat

·      Stadig flere er avhengige av trygd.

·      Det er blitt bygget færre kilometer vei enn med Høyre i regjering.

…for å nevne noe. Så Lien Aasland burde kanskje se seg litt om før han velger å kaste en trillebår med stein i glasshuset han sitter i.

Terje Lien Aasland synes sikkert det var velskrevet å hevde at Høyres ”styringsmål var å gi skattelette til de rikeste”. Han burde ta seg en runde for å snakke med næringslivet i Telemark – med bedriftseiere som sliter med å få hjulene til å gå rundt, med ansatte som frykter å miste jobben. Akkurat nå får de null hjelp fra regjeringens tiltakspakke. Snarere har regjeringen valgt å øke skattene på norske arbeidsplasser! Mangelen på resultater på viktige velferdsområder understreker svært tydelig at økte skatter ikke nødvendigvis betyr mer velferd.

Politikernes viktigste oppgave er nemlig å sørge for at pengene man krever inn fra bedrifter og arbeidstakere brukes godt og forstandig. På det punktet har Stoltenberg-regjeringen mislyktes.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?