Abonner via RSS eller E-post

Også lærere trenger faglig påfyll

Publisert den 12.03.2015 i Blogg

Siden jeg selv begynte på skolen har det skjedd en revolusjon i norske klasserom når det gjelder teknologi og nye undervisningsformer. Men noe viktig består, og det er læreren. Det hjelper ikke hvor mange PCer, iPader eller Smart-tavler vi får. Noen må faktisk formidle kunnskapen.

Videreutdanning har vært en kampsak for norske lærere i mange år, og det med rette. For yrkesgrupper som leger og sykepleiere er det en selvfølge å få faglig påfyll underveis i karrieren.  Det samme burde i høyeste grad gjelde den yrkesgruppen som utdanner barna våre. At lærerne ikke har fått gode nok muligheter til å få faglig påfyll tidligere må vi politikere ta ansvaret for. Men nå gjør vi noe med det.

Sammen med lærernes egne fagforeninger og KS er regjeringen i full gang med det største videreutdanningsløftet for norske lærere noensinne. Ikke fordi lærerne er for dårlige, tvert imot. Vi satser på de vi har tro på, og vi har tro på lærerne.

15. mars er søknadsfristen for lærere som ønsker å ta videreutdanning neste skoleår. Jeg håper mange norske lærere vil benytte de gode sjansene i årets opptak. Aldri før har det vært så mange studieplasser å søke på. Over 5000 lærere kan få plass på et videreutdanningstilbud fra høsten, og det er 172 forskjellige studietilbud å søke på.

Når lærerne har sendt inn sine søknader er det opp til kommuner og fylkeskommuner å godkjenne disse. Det stoler jeg på at engasjerte og fremtidsrettede skoleeiere gjør. For bare gjennom å satse på lærerne, kan vi satse vi på elevene i fremtidens skole og fremtidens kunnskapssamfunn.

I fjor kom det inn over 7000 søknader fra lærere som ønsket videreutdanning, og jeg håper på ny rekord i år. Så alle lærere – løp og søk hvis dere ikke allerede har gjort det!

Du kan lese mer her.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?