Abonner via RSS eller E-post

Når folk flest får velge

Publisert den 10.03.2015 i Blogg

Et av temaene hver kvinnedag er skjønnhetstyranniet, altså de uoppnåelige idealene som særlig unge kvinner konfronteres med.

Skjønnhetsidealene skapes neppe av markedet (Venus av Milo kom før den moderne kapitalismen), men opprettholdes selvfølgelig av markedet. Derfor er det lett å tenke at det er folk flest som holder liv i skjønnhetsidealene. Mon det.

Det slo meg i dag da jeg leste om England på 58 som er eldste deltager i The Voice. Nå vet jeg ikke hvor langt hun kommer, men basert på tidligere erfaringer fra talentkonkurranser er det slett ikke umulig å vinne en konkurranse selv om man ikke ser ut som et idol. Som Kurt, Paul og Susan gjorde.

Nå skal man selvfølgelig ta lister over «verdens mest sexy» med en klype salt, og (jada) de er også rene vurderinger av utseendet, men det er allikevel interessant at det ikke er tynne supermodeller som når opp når folk skal bestemme, men for eksempel Jennifer Lopez. Hun er selvfølgelig slående vakker, men også en kvinne med former.

På de norske listene — som jeg ikke har turt å lenke til fordi det var så mange frekke bilder (og jeg så selvfølgelig bort med en gang bildene ble for frekke) — er det også vanlige, naturlige norske kvinner og menn som dominerer.

Dette er ikke en sosiologisk studie, men det er en interessant observasjon. Tror jeg.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?