Abonner via RSS eller E-post

Ny uføretrygd

Publisert den 06.10.2014 i Blogg

Flere medier varsler i dag at det kommer en ny uføretrygd fra 2015. Dette er strengt tatt ingen nyhet. Den nye uførepensjonen ble vedtatt av Stortinget i 2011, og det var et bredt flertall bestående av de rødgrønne partiene, sentrum og Høyre som stemte for. Riktignok hadde for eksempel SV egentlig et annet standpunkt, men som regjeringsdeltager måtte de godta kompromisset som Arbeiderpartiet var sterk tilhenger av.

Hensikten med den nye uførereformen er enkel selv om materien er komplisert: Det skal bli enklere å gå fra trygd til arbeid eller kombinere trygd og arbeid. I dag skattes uføretrygd og arbeidsinntekt ulikt. Det gjør at mange får svært høy skatt når de jobber ved siden av trygden. Dessuten er det en maksgrense for hvor mye man kan jobbe, noe som igjen holder tilbake dem som kunne jobbet mer.

NAV har for øvrig en informativ side om den nye uføretrygden.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?