Abonner via RSS eller E-post

Poker skal finde sted

Publisert den 10.04.2014 i Blogg

 I dag er Per Sandberg på det norske pokermesterskapet i Dublin, hvor de spillende må søke tilflukt fra norske reguleringer.

Jeg har en politisk hang-up, en sak jeg har kjempet for lenge, men ikke fått gjennomslag for i partiet. Det er poker. Nærmere bestemt pokerturneringer med pengepremier, som i dag er ulovlig.

Jeg har spilt poker kanskje to ganger i livet, og husker ikke gang reglene. Generelt hater jeg gambling, og jeg tilbrakte en gang tre dager i Las Vegas uten å prøve annet enn hamburgerne og et par enarmede banditter. Jeg liker verken Lotto eller noen av de mange spillnettsidene (utenlandske) som popper opp, på tross av norske reguleringer. Mao.: Det handler lite om meg selv og mine egne preferanser. Jeg forstår bare ikke hvorfor organisert poker, med moderat pengeinnsats, skal være forbudt.

Det startet allerede da jeg var leder i Unge Høyre, og jeg ble styrket i mitt syn av politiaksjoner som denne. Jeg er ingen laissez-faire-liberalist som sier fri gambling for alle penga, kjør på og slipp fri alt; men jeg klarer bare ikke å forstå hvorfor organiserte pokerturneringer skal være forbudt. Fordi det er knyttet til kriminalitet? Ja, i hvert fall når det er forbudt. Fordi folk blir avhengige? Kanskje noen, men det er vel neppe de organiserte turneringene som er verst, eller poker som spill. Fordi poker bare handler om flaks, altså er ren gambling? Vel, jeg sier som Mike McDermott i filmen Rounders:

Why do you think the same five guys make it to the final table of the World Series of Poker EVERY YEAR? What, are they the luckiest guys in Las Vegas?

 

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Kritisktilskulepolitikken.

12.04.14

Tidlegare var det nok ein del arbeiderar som spela vekk pengane sine. Gjerne då dei var påverka av alkohol. Og dermed fekk dei store vanskar med å ta vare på familiane sine. Det var vistnok og gardbrukerar som spela vekk gardane sine. Dei spela vekk gard og grunn som det heiter. Det å ha pengespel er difor ikkje så ufarleg som mange trur. Dette at folk sit å spelar i mange timar er nok og usunt. Det ein heller burde satse på er å få folk ut på gåturar eller sykkelturar. Det kan vistnok spare staten for mange milliardar.

http://www.nrk.no/norge/dagleg-gange-kan-gi-milliardgevinst-1.11487660

Har du en mening?