Abonner via RSS eller E-post

Drammens Tidende og Manifest om Den onde sirkelen

Publisert den 06.09.2013 i Blogg

Onde sirkelen

Boken kan kjøpes her.

Drammens Tidende har en fin, liten anmeldelse av Den onde sirkelen i dag (ikke på nett):

Rød eller blå, gul eller grønn?

Er du en middels interessert samfunnsborger burde Torbjørn Røe Isaksens «Den onde sirkelen» være en leseverdig opplevelse. Det er en pamflett av en liten bok om velferdsstaten. Kjedelig? Ikke i det hele tatt. Anbefales på det varmeste.
Anne-May Tjugum 

Venstresidens Manifest Tidsskrift har også publisert en lang og interessant anmeldelse. Den er kritisk, men samtidig grundig.

 

 

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

PeeWee

07.09.13

Så hvorfor svarer ingen på kritikken mot disse ideene? Det er jo bare å se i media og ikke minst kommentarfeltene her, ingen virker istand eller har et ønske om å forsvare de ideene den boken presenterer!

Høyremillionær

03.10.13

Manifest Tidsskrift sin anmeldelse av denne boken er virkelig god. Det skinner godt igjennom at bokforfatterens holdninger mot mennesker som befinner seg i ulike vanskelige situasjoner, er en grunnleggende mistenksomhet om arbeidsvegring, latskap og snylteri. Derfor er løsningen alltid innstramming i ytelser, og økte krav. Gjerne krav som den tiltenkte ikke vil klare. Da er det penger å spare for staten, noe som igjen kan brukes til skattelette for de som allerede takler livet godt.

At Røe Isaksen sine liksom-gode ideer skal hjelpe mot fattigdom, sykdom og sosiale problemer fremstår som både komisk og tragisk for folk som vet hva disse problemstillingene virkelig går ut på.

Det føles sikkert trygt og godt å sparke de som allerede ligger nede. Jeg tviler ikke. De klarer jo ikke å sparke tilbake, så det hele vil være en meget behagelig utblåsning. Hvis man er av den typen som orker å være slik, vel og merke.
Likevel håper jeg at mine medmennesker i dette landet, som ikke lever et like privilegert liv som de fleste politikere gjør, vil klare å reise seg og stå sammen mot holdninger som går ut på å ta knekken på «de andre». Du vet, de andre, disse snylterne, latsabbene, syvsoverne og liksom-syke.

Ved neste valg vil forhåpentligvis folk som er avhengig av NAV og et godt velferdssamfunn se hvordan Røe Isaksen og Høyre har formet deres hverdag. Vinner de frem med sine stigmatiserende ideer i regjering, må de vite at disse menneskene de ser ned på også er norske velgere. Står de sammen vil de utgjøre en meget stor gruppe mennesker.

La folk være i fred. Tilby hjelp, ikke tvang og nedverdigelse. Gi ros til de som kommer seg videre. Gi trygghet til de som ikke klarer det. Et sosialt sikkerhetsnett er alt de vil ha. Innse at mennesker ikke er like. Forvent ikke alt av alle. Møt dem der de er, og aksepter at de er den de er. Hvis du har en rett til å tråkke på dem fordi de ikke er som deg, har de også en rett til å tråkke på deg, siden du ikke er som dem.

Har du en mening?