Abonner via RSS eller E-post

Tanta om aktivitetsplikt

Publisert den 30.08.2013 i Blogg

Jeg likte denne kommentaren i Aftenposten. Det er trolig fordi jeg er enig i konklusjonen, men what the hell, det er valgkamp.

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

PeeWee

30.08.13

Det sto på forsiden av Aftenposten idag at 25 prosent av alle som jobber i Tyskland er lavtlønnede og tjener under 80 kroner i timen. Det å få flere i jobb på høyresidens måte har dermed klare negative konsekvenser, som ikke omtales i norske media. Man ser jo dette i land etter land, være seg Tyskland, Japan eller USA. Når alle skal presses i jobb går det åpenbart på bekostning av lønninger og arbeidsforhold for de ufaglærte og lavtlønnede generelt sett. Dette nevnes nok sjelden da norsk media de siste årene sammen med store deler av eliten har ført en kampanje mot de fattige. Kanskje Georges Sorel hadde rett allikevel?

Filosofen

02.09.13

Her er lenke til en artikkel borgerlige og konservative burde legge seg på minnet, om de evner og har respekt for forskning som går på tvers av ideologien deres:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10135012

«Pengeproblemer kan legge en så stor begrensning på mentale evner at det gir dårligere resultater på IQ-tester, viser ny studie.
– Å være fattig betyr ikke bare å takle svikt i tilgang på penger, men også en samtidig svikt i tilgang på kognitive ressurser, skriver forskerne i sin artikkel i tidsskriftet Science.

Det kan gjelde både for lavinntektsgrupper i rike land og fattige i land i sør.

Bak studien står økonomer og psykologer fra Harvard University og Princeton University, begge USA, samt Warwick University i Storbritannia.»

Så kan man selv tenke seg hvordan det vil stå til med dem som med lua i ene handa og snøspaden i den andre etter fattig(!) evne forsøker å få endene til å møtes.

Er innsikt og forståelse i menneskesinnets mer intrikate detaljer virkelig utenfor borgerliges evner?

Mvh
Filosofen

Har du en mening?