Abonner via RSS eller E-post

Nei, nei, nei Karin Andersen Del II

Publisert den 06.03.2013 i Blogg

NRKS debatt er tilgjengelig som Podcast her og alle kan nå høre gjennom debatten. Dette er, så vidt jeg kan høre, det relevante sitatet mitt. Det er direkte transkribert:

«Nei, altså, det aller viktigste er å stramme til enda mer det vi i Norge har kalt arbeidslinja, og som nok SV har vært uenig i, men hvor Høyre og Arbeiderpartiet i hvert fall tradisjonelt har stått sammen. Og det betyr også at man må ta noen tøffe prioriteringer, det betyr at det må være sånn som absolutt hovedregel at det lønner seg å gå over i jobb. Det er godt dokumentert i Norge at for en del arbeidstakere, som har har et valg da… eller som i realiteten har muligheten mellom lavinntektsyrkene i Norge – altså ikke stortingsrepresentant eller NRK-programleder eller noe sånt — men ufaglært arbeidskraft i en barnehage eller på et sykehus for eksempel, for en del av de så er, så er kombinasjonen av det du kan få ved å stå utenfor arbeidslivet den nærmer seg veldig eller kan i noen tilfeller være over det du kan få ved å være i jobb. Så arbeidslinja er viktig, selv om det kan bety noen tøffe prioriteringer. Og så er vi veldig opptatt også av at selv om man må adressere årsakene til fattigdom, må man også lindre det å vokse opp i et fattig hjem for barn. Barna er uskyldige ofre. Vi må støtte og styrke tilbud som gjør at barn får tilgang til kulturtilbud, får være med på idrett og sport eller turer med klassen eller speideren (…)»

Da kan jo alle vurdere om de synes at dette er en rimelig gjengivelse at mitt og Høyres standpunkt. Hør gjerne hele debatten! Fra Karin Andersen:

«Høyres Røe Isaksen sier i debatt med med på nrk P2 i dag at folk som ikke kan få skikkelig kvalifisert arbeid, fordi de har helseproblemer eller andre problemer som gjør at de ikke får jobb, jo kan jobbe som lavtlønnede i barnehager og på sjukehus, isteden for å få uføretrygd.
Det er rett at det trengs en ny lønnstilskuddsordning der uføretrygden blir omgjort til lønnstilskydd, men da skal folk ha en vanlig ansettelse og lønn en kan leve av og ikke brukes i stillinger en ikke er kvalifisert for. Den som tror det er greit å jobbe i barnehage med dårlig helse og manglende kvalifikasjoner for jobben, viser totalt manglende innsikt, respekt og forståelse for kvalitet både i barnehage og helsevesen. Gi folk kompetanse og trygghet for inntekt mens de kvalifiserer seg, så lykkes mange flere og la de som er sjuke være i fred.»

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

[…] er han at han har skrevet to blogginnlegg om det (Her finner du det første og her finner du det andre). Når tær blir for ømme kan mangt et innlegg komme ut av […]

29.03.13

Hf8yre forsvarer godnee til de sterkeste ved e5 velge seg en fiende som det er lett e5 bekjempe, den fascistiske sosialismen. Men det finnes flere alternativer. Mennesker har sjelelig behov for e5 fungere som frie,helhetlige enkeltindivider. Derfor me5 et viktig me5l for samfunnet ve6re e5 gi den enkelte se5 stor kontroll over eget liv som re5d. Da me5 ikke makten selges til Kapitalguden.

Har du en mening?