Abonner via RSS eller E-post

Blåkopi

Publisert den 28.02.2013 i Blogg

Da Tony Blair omformet Labour i Storbritannia og stilte til valg som New Labour, laget de konservative en plakat som viste Blair med røde demonøyne. New Labour – New Danger.

Toryene forsøkte å skremme med at Blairs parti var det samme, gamle sosialistiske partiet som tidligere. Problemet var at det ikke stemte. Labour hadde fornyet seg, ikke bare profilen, men politikken. Noen år senere gikk Toryene gjennom den samme prosessen. Igjen vil jeg argumentere for at Toryene ikke bare la om retorikken, men faktisk fornyet seg. Jeg skrev en artikkel om dette for noen år siden i Morgenbladet.

Jeg anbefaler også Fredrik Gierløff i Minerva som skriver om den nye boken Blåkopi.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

andreas

07.03.13

heisann

men hva mener du egentlig om boka Torbjørn?

og hvorfor har partiet ditt de siste 4 årene blitt så vage og lite konkrete?

torbjorn

08.03.13

Hei Andreas. Jeg synes det er bra at det kommer politiske bøker, og en nøktern sammenligning mellom Høyre og Moderaterna hadde vært interessant, men denne boken er en kampanjebok hvis hovedpremiss er at Høyre til enhver tid mener noe annet enn vi sier.

Jeg er ikke enig i at vi er blitt så vage og lite konkrete, men på noen områder har vi moderert politikken, f.eks. mener jeg det er viktig å si at et organisert arbeidsliv er en fordel for Norge i det store og hele.

andreas

09.03.13

hei igjen

et omorganisert arbeidsliv er vel og bra, utvikling gagner Norge. Men du kan vel ikke mene at alt som har kommet fram fra Moderaterna og svensk media (ikke boka), er hyggelig lesning for folket? (ungdomsarbeidsledighet, sykehjemsskandaler og et større gap mellom fattig og rik)

håper vi får se ett mer tydelig høyre utover året og at dere klarer og si hva dere skal gi oss av forandring:)

god valgkamp

Har du en mening?