Abonner via RSS eller E-post

Om bloggen/Frp-måling

Publisert den 02.01.2013 i Blogg

Godt nytt år!

Siden jeg begynte å blogge en gang for nesten ti år siden (trur eg), har den politiske bloggens rolle endret seg. Bloggosfæren er blitt enda viktigere på områder som mote, livsstil og (delvis) musikk, mens de politiske bloggene synes mindre viktige enn tidligere. Det er mange gode politiske bloggere i Norge (blant mine favoritter er Vampus, Snoen hos Minerva, Paul Chaffey og Sigve Indregaard), men det virker likefullt som om den politiske debatten i større grad har flyttet seg til sosiale medier. Det er twitter og statusoppdateringer på Facebook som skaper debatt med nerve, ikke bloggposter. Dessuten tar nettmagasiner som Minerva og Document også sin del av debattkaka. Det er selvfølgelig også mulig at min blogg bare er  blitt kjedeligere (jeg skylder på økt alder og økt ansvar), men mitt inntrykk er at i stadig større grad blir politiske blogger bare et sted man før-publiserere eller co-publiserer noe som skaper debatt andre steder.

Men etter ti år med blogging har jeg ikke tenkt å slutte. Nå er det liksom blitt en tradisjon, og tradisjoner skal man ta vare på.

Dagens Dagbladet har under den tendensiøse overskriften «Nytt tilbakeskritt for Fremskrittspartiet» en sak om en ny meningsmåling. Overskriften er tendensiøs fordi den gir inntrykk av at Frp er inne i en tung periode hvor alt går dem imot, uten at det er belegg for den tolkningen i saken. Uansett, oppslaget gir en anledning til nok en gang å anbefale den utmerkede siden Pollofpolls, som for øvrig også har en sak om Frp. Frem mot valget vil det komme ørti målinger og avisene vil alltid forsøke å klemme mest mulig ut av sitronen. Poll og polls er en nyttig og saklig motvekt, en side som faktisk gir innsikt i hva en meningsmåling viser og — enda viktigere — hva den ikke viser.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

[…] gir Dagbladet en rett høyre for (mis-)tolkningen av en meningsmåling. Les hans pangstart på 2013 her. Del dette:E-postFacebookTwitter Kategori(er): blogging, Kort sagt, Media, Partier og […]

Godt nytt år! Typisk artig vinkling fra dagbla’, som bare slås av dagbla’s enda mer usympatiske slektning: sosialdemokraten.no, som gir følgende faktabaserte og balanserte fremtidsanalyse:

«Mye tyder på at Frp skal ytterligere ned i tida fram mot valgnatta […]» – hentet fra artikkelen med den klingende tittelen «Alle de rødgrønne fram på årets første gallup, mens Frp stuper.»

Også det en tradisjon, forsåvidt, men jeg liker din bedre.

IT-konsulent

02.01.13

Typisk sosialistpresse å skrive «FrP stuper på målingene» uavhengig av hvor lite det dreier seg om.

Om de rødgrønne virkelig stuper på målingene er det «en svak tilbakegang på målingene» om det i det hele tatt nevnes.

Leste akkurat at FrP hadde rekordmåling, så været skifter brått i media.

Ønsker meg en måling som sommeren 2006, da FrP gikk forbi AP på meningsmålimgene.

Har du en mening?