Abonner via RSS eller E-post

Spørsmål fra høyre

Publisert den 27.09.2012 i Blogg

I går deltok jeg på Harde Fakta på TV2. Jeg skulle forsvare hvorfor Høyre ikke går inn for å kutte i sykelønnen.

Hvis Høyre hadde gått inn for å kutte i sykelønna, ville media garantert funnet saker. Mange. Jeg forstår at det å ikke kutte en ordning er mindre nyhetsverdig, men sannheten er at pressen sjelden eller aldri stiller spørsmål fra høyre (med hederlige unntak, som da NRK på landsmøtet i vår laget sak om hvorvidt Høyres skattelettelser var for små). Denne vegringen betyr også at noen grupper i det norske samfunnet sjelden får sine problemstillinger belyst:

Å kutte offentlig støtte til en gruppe gir nesten alltid oppslag. Men å ta penger fra alle og gi til en gruppe, gir sjelden oppslag med de som må betale inn midler.

Harde Fakta er veldig tydelige på hvor de står og beveger seg i grenselandet mellom fakta og underholdning, men alle dem som i årevis har spurt hva folk på høyresiden mener med at pressen er venstrevridd, har nå endelig fått et eksempel på det motsatte.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Kj

01.10.12

Da å «stå for det man tror på» tydeligvis betyr «stå for det som gir minst negativ presse», så gjenstår det jo en tredje mulighet, pitche det som mottagere mot mottagere, kutt i sykelønnen til fordel for økning i uføretrygden jfr. Civita. Kanskje en mulighet?

Har du en mening?