Abonner via RSS eller E-post

Privatisering av Oslo kino

Publisert den 13.06.2012 i Blogg

Det stormer rundt salget av Oslo Kino. Store deler av film-Norge og selvfølgelig venstreopposisjonen i bystyret, hevder salget vil føre til forflatning og kommersialisering. Jeg kjenner ikke sakens detaljer, men må innrømme at jeg ikke ser det å drive en kino som en kommunal primæroppgave. De kulturpolitiske hensynene kan ivaretas på andre måter — og bør ivaretas. Det er en naturlig del av en storbys kulturpolitikk å ha et bredt filmtilbud.

Sannheten er også at det er lenge siden OK har blitt brukt som et direkte kulturpolitisk virkemiddel, noe også tidligere kinosjef Ingeborg Moræus Hansen har kommentert. Kinoen har også behov for store investeringer i en verden der oppmerksomheten blir stadig tøffere.

Det er interessant å lese innlegget til fagbladsjefen Geir Kvamsvåg i Cinema i gårsdagens DN (ikke på nett så vidt jeg ser). I første avsnitt slår han hull på en myte:

Faktum er at Oslo har Norges dårligste kinoutbud og at kommunalt eide Oslo Kino AS er Skandinavias meste kommersielle kino med det dårligste filmtilbudet.

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

Frank

13.06.12

Leste den artikkelen selv, og syntes det var veldig interessant lesing.

Alltid morsomt når noen slår ihjel en del myter og påstander med kalde fakta.

Niklas Hambro Sandahl

16.06.12

Frank, ikke bare kalde fakte, men også harde ideologiske grunnlag!

Flott artikkel.

Har du en mening?