Abonner via RSS eller E-post

Sveriges nye arbeiderparti

Publisert den 19.01.2012 i Blogg

I Stockholm i dag. Vi skal møte politikere fra Alliansen for å snakke om deres reformer innen velferdsfeltet. Moderaterna gikk til valg på et klart budskap om at det skulle lønne seg å jobbe, og i en frekk politisk manøver begynte de å kalle seg «Sveriges nye arbeiderparti». Sosialdemokratene ble stående igjen som forsvarerne av for gode trygdeordninger som mange arbeidstakere oppfattet som svært urimelige. Den borgerlige regjeringen ble også gjenvalgt, trolig i stor grad fordi de har håndtert den økonomiske uroen svært godt. I tillegg har flere av skattelettelsene — som jobbfradraget — vært populært.

Det skader vel heller ikke at sossarne sliter i kraftig motvind.

Vi skal for øvrig også møte svenske LO for å høre hvordan de vurderer reformene og hvordan de ser på fagbevegelsens stilling under en borgerlig regjering.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?