Abonner via RSS eller E-post

Orwell, Hitler og Bhatti

Publisert den 22.01.2012 i Blogg

På fredag demonstrerte et titalls radikale fundamentalister foran Stortinget. Det var patetisk. Spåkbruken deres var hatefull. De erklærer en slags ideologisk krig mot det samfunnet som sikrer dem retten til å demonstrere og ytre seg. Slike krefter må bekjempes. Men de må også forstås. Ikke i betydningen at vi skal nærme oss dem, forsvare hva de tror på eller rettferdiggjøre fundamentalismen, men forstås i den betydning at man bør kjenne sin fiende.

Et bidrag er George Orwells essay om Wells, Hitler and the World State:

The people who say that Hitler is Antichrist, or alternatively, the Holy Ghost, are nearer an understanding of the truth than the intellectuals who for ten dreadful years have kept it up that he is merely a figure out of comic opera, not worth taking seriously.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Anti-Audun

23.01.12

Nå er det jo disse fittetrynene du innbitt forsvarte i din kritikk av Raja. Du er en klovn, en PK-klovn

Har du en mening?