Abonner via RSS eller E-post

Islam og demokrati

Publisert den 08.08.2011 i Blogg

«THE statistics do not look very encouraging», skriver The Economist lakonisk om tallene som blant annet viser at 80 prosent av egyptere støtter dødsstraff for dem som forlater islam. «Who will cast the first stone» er overskriften.

Men det britiske tidsskriftet nøyer seg som vanlig ikke med en ensidig innfallsvinkel. I tre bredt anlagte og svært gode artikler undersøker de forholdet mellom islam og demokrati. En av artiklene handler om Tyrkias AKP-parti som snart har sittet ti år ved makten. En annen handler om forsøkene på å nytolke islam for å gjøre religionen mer forenelig med en klassisk, liberal rettsstat. Artiklene anbefales på det varmeste!

Uneasy Companions

The Turkish Model

Islam’s philosophical divide

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?