Abonner via RSS eller E-post

Når majoriteten våkner

Publisert den 20.06.2011 i Blogg

«Slik takket innbyggerne politiet», skriver Dagbladet. Etter opptøyene i byen ble en politibil dekket av små Post-Itlapper med budskap som «Tusen takk» og «Dere beskytter oss». Det er den tause majoritetens stille takksigelse. The Silent Majority, som Richard Nixon snakket om, var den store majoriteten som ikke protesterte i gatene eller deltok i motkulturenes opprør mot det etablerte. I USA har begrepet vært viktig for å beskrive verdiene og holdningene til vanlige middelklassevelgere. I Norge har vi så vidt jeg vet ikke et tilsvarende begrep, men den tause majoritet er ikke mindre viktig her. Ja, faktisk er spørsmålet ved ethvert valg i stor grad hvem som kan få stemmene fra den tause majoriteten.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?