Abonner via RSS eller E-post

Boklansering

Publisert den 07.06.2011 i Blogg

I dag tidlig ble boken Konservatisme lansert, en idéhistorisk reise inn i konservatismens historie i Vesten. Boken inneholder oversatte utdrag og innledninger fra en rekke konservative filosofer og politikere. Dagens frokostmøte hos Civita ble svært vellykket og over 200 mennesker kom for å høre på det eminente panel med Lars Roar Langslet, Cathrine Holst og Bernt Hagtvet. Civita legger ut en video av debatten og jeg vil selvfølgelig lenke til den når den er klar.

I mellomtiden er det mulig å få et lite innblikk i noe av det boken inneholder, eller bestille boken fra Universitetsforlaget.

Et av poengene i bokene som panelet på den aller mest vennlige og dannede måte småmobbet redaktørene for i dag tidlig, er bruken av ordet «epistomologisk beskjedenhet». Som Henrik Syse poengerte er det et utmerket slagord som vi snart vil se på klistremerker og t-skjorter slik det skjedde da studenter (med en viss ironi) gjorde bruk av Voegelins frase «Don’t immanentize the eschaton«. DER har vi et valgkampslagord! Innledningen, som også forklarer hva epistomologisk beskjedenhet er, kan du lese en smakebit av hos Minerva.

Du kan også lese en kronikk om Hegel og konservatismen som står på trykk i dagens Klassekampen. Eller en omtale i Bergens Tidende.

I tillegg er det verdt å få med seg Ulf Andenæs sin kommentar i dagens Tanta hvor han slår fast at «Fornyelse skjer på høyresiden«.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?