Abonner via RSS eller E-post

Spennet til høyre

Publisert den 06.05.2011 i Blogg

Tidsskriftet Minerva og nettsiden minervanett lages av en gruppe mennesker (bla. undertegnede) som deler et borgerlig grunnsyn, men likheten slutter kanskje også der. Den politiske bredden i redaksjonen er stor, og den er enda større hvis vi trekker inn redaksjonsrådet. Nå er bredden blitt enda større. Magnus Thue er tidligere redaksjonssjef, men er nå medlem av redaksjonen. I sin første lederartikkel angriper han AP for å gjøre for lite for å hindre utviklingen av et todelt arbeidsmarked:

Hvis Bjurstrøm ønsker å bekjempe lagdelingen i samfunnet, finnes det en løsning: Gjør ufaglært arbeidskraft dyrere ved å slutte å importere så mye av den. Da vil markedet sørge for at lønningene i lavtlønnsyrker stiger, og forskjellene i samfunnet vil minske. Men det passer selvsagt ikke inn i APs verdenssyn på andre områder. Og når ideologien og arbeidsfolks konkrete interesser står mot hverandre, vet vi hvor venstresiden ender opp.

…ikke akkurat rendyrket markedsliberalisme, for å si det slik.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Nils

07.05.11

Kanskje det var ironisk ment?

Har du en mening?