Abonner via RSS eller E-post

Konge og fedreland

Publisert den 10.05.2011 i Blogg

Ingenting kan redusere æren for de soldatene som 8. mai mottok Krigskorset, men dessverre har Regjeringen nå gjort sitt for å svekke en av de bedre ideene de har hatt.

La fortid være fortid. La oss glemme at Regjeringen kjempet med nebb og klør mot å dele ut Krigskorset. Glem at Regjeringen ikke visste hvor mange som ble skadet i Afghanistan. Innstiftelsen av Veterandagen 8. mai var uansett en svært god idé. Ikke bare fordi Norge er i krig i dag, men fordi vi i alle år har hatt menn og kvinner i aktiv tjeneste i utlandet. «Fredsnasjonen» Norge hadde behov for å hedre menn og kvinner i uniform. Valg av dato var også god. Vi har ett forhold til 8. mai. Samtidig er krigsgenerasjonen i ferd med å bli borte og Veterandagen kan fylle markeringen med et bredere innhold, uten at vi dermed skal glemme innsatsen under den annen verdenskrig.

Hvis Veterandagen skal overleve, forutsetter det at dagen ikke blir partipolitisk i ordets snevre forstand. Det må være en dag for å si takk. Fra hele nasjonen, fra alle nordmenn. Det er dette som er det mest alvorlige med anklagene mot Regjeringen som nå kommer. Hvis Grete Faremo virkelig mente det da hun sa «veterandagen er regjeringens fest for veteranene», viser hun hvor til de grader hun har misforstått. Et slikt smålig forsøk på å politisere dagen tjener ingen til ære. Hvis det stemmer er det faktisk skammelig.

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

Goggen

10.05.11

Begrepet «Det Kongelige Norske Arbeiderparti» har i dag fått en helt ny dimensjon.

det er utvilsomt ytterst kritikkverdig av regjeringen å kuppe vår felles historie på den måten. Jeg tror at selv Jens selv innser at hans disposisjoner i den saken var ukloke for å uttrykke meg litt diplomatisk. begynner kansje ikke dette sosialdemokratiet og bre seg litt for mye utover i breddegradene. Jeg har ikke hørt en eneste soldat si at han vil gå i døden for Arbeiderpartiet eller noe annet politisk parti for den saks skyld. dette er følgelig ganske naturlig i og med at tilhørigheten til et parti ikke bør motivere til voldshandlinger. så hvorfor er denne veterandagen regjeringens fest og ikke folkets ?

Har du en mening?