Abonner via RSS eller E-post

Joplin, MO

Publisert den 23.05.2011 i Blogg

Jeg visste jeg skulle til Amerika, men det var ikke det USA jeg hadde sett på TV. Ti minutter unna byen Joplin med 50 000 innbyggere lå Carl Junction. 5000 innbyggere, 20 kirker eller noe deromkring. En liten småby på grensen mellom Missouri, Kansas og Arkansas. Huset til min vertsfamilie lå langs en støvete vei som virket som den strakk seg uendelig langt. Jeg klarte aldri å nå enden av den veien. Dette var og er et annet USA enn storbyene, langt fra Williamsburgh eller the Strip. Men menneskene der var flotte. Gjestfrie, jordnære, interesserte… det er fristende å bruke den nå politisk forslitte klisjeen om «god fearing, hard working Americans». For bare to år siden var jeg igjen tilbake.

En kamerat av meg sendte bilder av tornadoen. Taket på huset deres var revet av, bilen lå veltet ute på fortauet. Sammen med sine to små barn og kone hadde han hørt naturkreftene smadre nabolaget. Tankene mine går til menneskene i Missouri i kveld, de som tok så godt i mot meg da jeg som 16-åring skulle ut å oppdage verden.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?