Abonner via RSS eller E-post

De som beveger orkene

Publisert den 29.03.2011 i Blogg

Utrolig vittig sitat i Klassekampen i dag:

«Det er to romaner som kan endre livet til en 14 år gammel bokorm: Ringenes Herre og De som beveger verden. Den ene er en barnslig fantasi som med sine utrolige heltefortellinger ofte avler en livslang tvangsforestilling, som fører til et forkrøplet voksenliv, ute av stand til å takle den virkelige verden. Den andre boka omhandler orker.»

Anonym kritiker av Ayn Rand, sitert av Paul Krugman i New York Times.

Del på Facebook | Del på Twitter

6 Kommentarer

J-P

29.03.11

Den kommer fra John Rogers

Even

29.03.11

Utrolig festlig! På originalspråket: «There are two novels that can change a bookish fourteen-year old’s life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs.»

Erik

30.03.11

Ja dette er en temmelig gammel vits, som nok vil være spesielt nær og kjær blant folk som Krugman etter premieren av Atlas Shrugged filmen nå i april.

Inntrykket mitt er at de aller fleste som liker Atlas Shrugged tar med seg de gode delene av filosofien, og går videre til andre ting. Det er en vokal minoritet som blir for opphengte, men disse pleier å samle seg et sted der de ikke kan gjøre noen skade.

Gullstandard

30.03.11

Ja, det er jo mange morsomme sitater som er aktuelle i disse dager, her er et jeg finner morsomt:

Winston Churchill : Some men change their party for the sake of their principles; others their principles for the sake of their party.

Tore

30.03.11

Er det en tilfeldighet at du føler trang til å rakke ned på Ayn Rand dagen etter Høyre gikk inn for datalagringsdirektivet? Eller er det fordi du vet hvem som er fienden til din dårlige samvittigheten, ved å være medlem i Høyre?

30.03.11

Sier meg enig med Tore. Jeg synes det er en svært verdifull bok, blant annet nettopp på grunn av hva den sier om å takle den virkelige verden. En person som har lest Atlas Shrugged nøye nok vil ikke være i tvil om hvorvidt de skal stemme for eller mot sin overbevisning hva gjelder DLD.

Har du en mening?