Abonner via RSS eller E-post

Faremo, Burke og Clinton

Publisert den 11.01.2011 i Blogg

Edmund Burke skrev aldri «forandre for å bevare», men det har liksom blitt en slags oppsummering av konservativ tankegang. Derfor humret jeg litt i skjegget da forsvarsminister Faremo i går holdt foredrag i Oslo Militære Samfunn. Burkes store innsikt ble her tillagt en mer samtidig representant. Samtidig advarte forsvarsministeren mot «konservatisme». Hun mente åpenbart stagnasjon:

”Det vi ønsker skal bli varig, må vi forandre”. Bill Clintons ord beskriver godt hvorfor vi som ønsker et sterkt forsvar alltid må være opptatt av endring.

Det er dette vi nå gjør i Forsvaret. Forandring. For meg som sosialdemokrat er det bare endring og reform som kan oppfylle målene om trygghet for alle. Verden rundt oss forandrer seg. Vi må gjøre det samme. Forandre, forbedre og forsterke. Konservatisme skaper ikke trygghet i en verden i endring.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?