Abonner via RSS eller E-post

Småborgerlig høyreavviker

Publisert den 13.12.2010 i Blogg

rødt

Man er alltid moderat sammenlignet med noen. I hine hårde dager kritiserte AKP (m-l) sosialister for å være småborgerlige høyreavvikere. Gerd Liv Valla var i sin tid med i Kommunistisk Ungdomslag (KUL) som visstnok angrep AKP fra venstre. Rødt er et kommunistisk parti, fortsatt revolusjonære (så vidt jeg vet) og ytterst til venstre blant våre etablerte partier. Men de sitter også i bystyret, og nå har 1. kandidat Bjørnar Moxnes sagt at han slett ikke er avvisende til å sitte i byråd med AP og SV. Det får den marginale kommunistsekten Tjen Folket (samma søren om de vil bli tjent av ytterliggående kommunister eller ei) til å se rødt.

De sekteriske splittelsene på ytterste venstrefløy har alltid fascinert meg. Det kunne sikkert vært slik på høyresiden også — liberalister, libertarianere, anarko-kapitalister etc. kan krangle så busta fyker om mer eller (stort sett) mindre relevante tema. Men, som Klassekampen skrev forleden, «Frustrerende nok for oss som har erfaring fra den organiserte venstresiden, ser det ut til at høyresidens ideologiske miljøer klarer å være uenige uten å fly i tottene på hverandre.» …mens arbeiderklassens stolte fortropper slåss seg i mellom, forbereder vi oss på å ta over makten. Muuuhaahahahaha!

Oppdatering: Tjen Folket svarer på anklager om at de svikter venstresiden. Tenk at norske intellektuelle en gang sluttet seg til slike bevegelser!

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

Øystein Holm-Haagensen

14.12.10

Festlig lesning, både blogginnlegget og artiklene til Tjen folket. Og grunnen til at sosialistene i «verdens mest borgerlige parlament», jfr. Tjen folket, det franske, sliter med å ta makten er vel nettopp sjarmerende grupperinger som disse som aldri klarer å samarbeide med klassesvikere og andre medlemmer av Judean People’s Front.

Oscar

14.12.10

«Tjen Folket svarer på anklager om at de svikter venstresiden. Tenk at norske intellektuelle en gang sluttet seg til slike bevegelser!»

>>>>Min mening er at de såkalte intellektuelle ikke er, eller har vært, av de mest smarteste. De er i stor grad, som Eia helt riktig påstod, hjernevasket og indoktrinert og dermed en gjeng med sauer som ikke tenker og konkluderer fritt.

Har du en mening?