Abonner via RSS eller E-post

Israel

Publisert den 01.11.2010 i Blogg

Israel, nærmere bestemt Jerusalem. På et lite, palestinskeid hotell i øst. Oppholdet skal vare i fire dager. Knut Arild Hareide, Inger Lise Hansen, Hadia Tajik og jeg skal, etter invitasjon fra Kirkens Nødhjelp, få et lite innblikk i situasjonen. KN er selvfølgelig heller ingen helt nøytral aktør, men foreløpig har vi omtrent bare rukket å lande og spasere litt rundt.

Jeg vet at dette er et område i konflikt, jeg kan nesten skimte israelske bosettinger med store, prangende flagg fra rommet mitt. Likefullt var jeg i dag bare opprømt over å komme til dette historiske landet. Hundretusenvis av nordmenn har opplevd det før. Jeg vil tro det var nesten like stort for alle. Å stå foran klagemuren, se ned på tempeklippen, se Getsemanehagen… dette er historisk grunn. Det var akkurat her to av de mektige søylene i den vestlige sivilisasjonen tok form.

I morgen venter mer dagsaktuelle problemstillinger, men i dag fryder jeg meg over følelsen av å tilhøre noe større, en historie som strekker seg tilbake tusenvis av år.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?