Abonner via RSS eller E-post

Gavebråket

Publisert den 10.09.2010 i Blogg

På en måte er det ikke vanskelig å være enig med Ola Borten Moe i dagens Aftenposten. Ikke bare er det lett å forstå at den pågående gavefarsen, med antydninger og direkte beskyldninger om korrupsjon, er personlig belastende for de involverte. Det er heller ikke vanskelig å forstå at man blir støtt av å bli beskyldt for korrupsjon, mens man selv oppfatter det hele som en unnlatelsessynd. Personlig er jeg helt sikker på at verken Navarsete eller Kleppa eller noen av de andre er korrupte. Men det er, dessverre, ikke en antagelse som pressen kan gjøre. Selv om saken nå får et farseaktig preg fordi stadig nye detaljer dukker opp, er det viktige opplysninger vi nå får brakt videre. Selv om det ikke er en stor politisk skandale, slik VG skriver på lederplass i dag, er det pressens oppgave å kontrollere makten. Det er nettopp slike runder som gjør at man unngår en politisk kultur der gaver og penger får påvirkning på hva politikerne mener.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Oscar

15.09.10

Dette innlegget synes jeg bærer preg av at politikere, deg inkludert med dette innlegget, føler at dere er hevet over lover og regler som dere har bestemt for alle andre.

Hadde tilsvarende gaver vært gitt i det private næringsliv og det hadde blitt oppdaget så hadde det betyd straff iht. korrupsjonsparagrafen i straffeloven, det er det mange eksempler på. Men det er altså ikke så farlig for dere politikere. Dere bagataliserer hendelser på egne veier.

I min verden er offentlig korrupsjon til og med verre enn korrupsjon i det private næringsliv pga. tillitsvervet man har fått for å forvalte skattekronene i dette landet.

Økt korrupsjon er forøvrig slik jeg ser det blant de beste argumentene for å ikke stemme på venstresiden. Økt maktsentrering vil som kjent alltid føre til økt korrupsjon og kameraderi.

Har du en mening?