Abonner via RSS eller E-post

Det råtne øret

Publisert den 24.09.2010 i Blogg

Jeg er for tiden på en av Stortingets mange langreiser. Arbeid- og sosialkomiteen er i Etiopia, Tanzania og Sør Afrika, og hovedhensikten med turen er å se på internasjonale arbeidsforhold, særlig ILOs program for «decent work».

Det som gjorde mest inntrykk var allikevel et besøk hos norske leger på det koreanske sykehuset i Addis Ababa. Etiopia er, med sin lange kristne historie og tilknytning til jødedommen, et utrolig fascinerende land; men «Afrikas hovedstad» er evigvarende rekker av blikkboliger, skitne gater og fattigdom, bare avbrutt av de inngjerdede ambassadene og hotellene. På sykehuset viste de frem et bilde som slo meg som en slegge i magen. En ung jente med noe som så ut som en stor, svart snegle på siden av hodet. Øret hennes råtnet. Små, hvite marker var i ferd med å spise seg gjennom det som var igjen.

Det er ikke så mye mer å si om akkurat det, selv om uendelig mye kunne vært sagt. Slik er verden for mange av våre medmennesker.

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

Koolio

24.09.10

Hun trenger bare litt skattelette så ordner det seg nok.

Arne

24.09.10

Til Koolio

Hva med litt frihandel, dvs hva om hun får ta del i verdenssamfunnet/-markedet på like vilkår som alle oss(Norge/innbyggere i Vesten) andre, få tilgang til og mulighetene til å skaffe/konkurere om godene?

Poenget mitt er at hensikten med reguleringer/restriksjoner(skatt ol.) neppe er å hjelpe(inkludere de ressurssvake) de ressursvake(afrikanere ol.) men å gi privilegier(ekskludere de ressurssvake) til de ressurssterke(rike ol.).

Siruis

27.09.10

Slumming med fagforeningene? For en lite moderne ting å gjøre

30.09.10

Hvis slike reiser kan få sentrale Høyrepolitikere til å gå inn for internasjonal solidaritet og en rettferdig verdenshandel, er de en utmerket måte å bruke norske oljepenger på. Høyre trenger en sterk moralsk ryggrad når de nå styrer mot regjeringssamarbeid med FrP!

Har du en mening?