Abonner via RSS eller E-post

Patetisk Politisk kvarter

Publisert den 25.08.2010 i Blogg

Jeg håper Jonas Gahr Støre får en fin burdag med familie og venner, men når han er i studio i Norges fremste politiske program forventer jeg noe annet enn kosespørsmål og løs småprat. Dagens sending var rett og slett patetisk.

Norges utenriksminister er populær. Det er på mange måter fortjent. Like fullt er han en av Norges mektigste menn, en av de fremste i landets regjering. Ikke bare har han ansvar for utenrikspolitikken, inkludert bistandssektoren, fokus eller manglende fokus på menneskerettigheter og en krig i Afghanistan hvor norske menn og kvinner gir livet for Konge og fedreland; han er også delansvarlig for hele regjeringens politikk, fra master til sykehus.

Da er det ikke bare patetisk, men et journalistisk lavmål, å bruke tiden med en av Norges mektigste menn i studio først og fremst til spørsmål som «Hvor er du om ti år?» og «Er du intellektuell?» Bursdag eller ei. Det minner aller mest om Hallo i Ukens parodispalte, Hallo i Weekenden.

Dessverre er dette en slags trend fra pressens side, en gjentagelse av Gro-syndromet. Men der Gro skremte vannet av journalistene, kan Gahr Støre sjarmere og briljere. Pressens jobb er allikevel å konfrontere, ikke med bursdagskos, men med et kritisk blikk på virkeligheten.

Se for øvrig min Minerva-samtale med Jonas Gahr Støre, Doktor Dialog.

Del på Facebook | Del på Twitter

5 Kommentarer

[…] Nettavisen siterer hva utenriksministeren uttalte på NRKs Politisk Kvartér imorges: “- Etter at jeg ble utenriksminister, så kan jeg ikke slutte å kjenne folk, sa Støre på Politisk kvarter onsdag morgen.” Akkurat dét intervjuet er Høyres stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen meget kritisk til. […]

Jon G

26.08.10

Dette er helt riktig observert. Det er også verdt å merke seg hvor servile journalistene i politisk kvarter blir når stoltenberg dukker opp der.

27.08.10

Det er viktig at du setter søkelys på dette.

Jonas sin sjarm spiller en stor rolle. Men noe annet som også spiller inn, og det er at de fleste journalister stemmer rødgrønt. De er helt annerledes i behandlingen av rødgrønne enn av blåe.

Se denne: http://www.civita.no/publikasjoner/view/89/

Det var en slik debatt jeg ønsket da VG ringte Tore Tvedt. Hvorfor behandles politikere så ulikt? Bør forskjellsbehandlingen fortsette?

Hvis Kristian Halvorsen hadde skrevet en kronikk hvor hun ønsket å få oss flere asylsøkere, ved å ta inn mange av de som har søkt Italia eller Spania. Ville da VG ringt venstreekstreme?

Neppe.

De ville nok ikke ringt Torstein Dahle en gang.

Denne forskjellsbehandlingen er et alvorlig demokratisk problem, og fortjener en debatt.

Thomas

28.08.10

«- Målet er en borgerlig regjering som inkluderer Frp, og denne kronikken bringer oss ikke nærmere det, sier Røe Isaksen til NTB.»

Først klager du på at Støre blir behandlet så godt av den [rødgrønne] media. Og så tier du når media begår overgrep på noen i partiet til høyre for deg.

Når du allerede har tatt stor avstand fra kronikken, og det er tydelig og klart, så burde du føyd til en setning i uttalelsen din til NTB: «Men, når det er sagt, så var det LANGT over streken av VG å forsøke å koble Christian med Tore Tvedt.»

Skal vi ha noen sjanse på å få en blå regjering i 2013 så trenger vi den mediedebatten. Og nå var det et så åpenbart overtramp at anledningen var perfekt. Jeg håper du kan lese den Civita-publikasjonen som jeg linker til i innlegget over.

Skulle jeg utforme drømmeregjeringen min, ville jeg hatt en ansvarlig høyrepolitikk de aller fleste sakene. Jeg ville hatt Høyre som finansminister, og stort sett de fleste andre ministerne. Men jeg vil at Norge skal gå fra minimum én ny innvandrer per person som blir født i Norge, til å gå ned på EU-snittet. Når det gjelder asylinnvandring tar vi nå inn over 540% av EU-snittet.

Får vi en halvering ligger vi allikevel på et uansvarlig nivå. Langt fra moderat. Og jeg tror at den eneste måten å få et moderat nivå er et regjeringsskifte, hvor vi får en dansk politikk.

Torbjørn Røe Isaksen

31.08.10

Jeg er enig i at det var langt over streken. Burde sagt det også.

Har du en mening?