Abonner via RSS eller E-post

Blåmandag: Religion og skatt

Publisert den 30.08.2010 i Blogg

– Vi har ikke et religiøst forhold til formuesskatten, sa den nå skjeggete næringsminister Trond Giske nylig. Uttalelsen overrasket meg. 
 
Formuesskatten har liksom vært Den Store Skillelinjen mellom de som vil ødelegge velferdsstaten og de som vil beskytte den, mellom de som vil gi mer til dem som har mest fra før og de som vil «ha mer til fellesskapet». Det er få ting som kan fyre en sosialdemokrat opp som å beskylde høyresiden for å stappe penger ned i lommene på en Stein Erik Hagen, Olav Thon eller Kjell Inge Røkke. Eller, nei, forresten. Stryk den siste. Røkke er jo Arbeiderpartiets huskapitalist, en kar de liker og respekterer selv om han er like rik som de andre, og slett ikke mindre prangende i sitt forbruk (snarere tvert imot).

Les hele spalten hos Dagsavisen.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?