Abonner via RSS eller E-post

Ingen skatteletter i Sverige

Publisert den 05.07.2010 i Blogg

Jeg er på Almedalsveckan i Sverige, det fantastiske poliske teateret/seminaret/mingleplassen som hvert år arrangeres på Gotland. I går var Moderaternas dag, og Fredrik Reinfelt holdt en tale som har fått svært god mottakelse i mediene, også hos den sosialdemokratiske avisen Aftonbladet (svenske medier er langt mer politiserte enn norske). Det mest interessante i Reinfelt sin tale var ikke at M tar æren for at Sverige kom bedre gjennom finanskrisen enn mange andre land, selv om de førte en mer moderat motkonjunkturpolitikk enn resten av Europa; det var budskapet om at det ikke blir nye skattelettelser i 2011. Moderaterna skal i stedet satse på statens kjerneområder. I stedet gikk Reinfelt til frontalangrep på de rød-grønnes forslag om høyere skatt. Det vitner om et parti som virkelig forsøker å sette seg som sentrumspartiet. Moderaterna forsøker å bli det trygge valget, med den trygge statsministeren, mot det rød-grønne eksperimentet og den svært upopulære Mona Sahlin.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

B. Fox

05.07.10

At Sverige ønsker å unngå gjeldskrise ala Hellas ved å ikke svekke statens kassebeholding nå, er meget fornuftig.

Å redusere statens andel av Sverige, er også fornuftig på litt lengre sikt.

Høyere skatter er jeg redd vil redusere den egentlige recoveryen, den som er drevet av reell vekst i privat etterspørsel. Slikt som danner grunnlag for videre økonomisk vekst.

BTW Torbjørn; hvorfor har du ristet av deg liberal-?

Har du en mening?