Abonner via RSS eller E-post

Fire soldater mistet livet

Publisert den 28.06.2010 i Blogg

Fire norske soldater ble i går drept i Afghanistan. Akkurat i dag bør det viktigste fokuset være støtte til de pårørende. Som land bør vi være uendelig takknemlige.

Som stortingsrepresentant er jeg en av dem som er med på å bestemme at norske soldater skal være i Afghanistan. Flere tar nå til orde for en ny debatt om situasjonen i landet og om den norske deltagelsen. Jeg støtter fortsatt deltagelsen, men det er vår plikt å hele tiden vurdere situasjonen. Noe mindre er ikke akseptabelt når norske liv settes i fare.

Det går samtidig en diskusjon om bruken av begrepet «krig». Rent folkerettslig er det nok slik at Norge ikke er i krig, men det er ingen tvil om at for alle praktiske formål deltar norske soldater på bakken i en krig. Og noen ofrer livet i den.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?