Abonner via RSS eller E-post

Tory, tory hallelujah!

Publisert den 06.05.2010 i Blogg

Du kan mene hva du vil om britiske tabloider. Søplete, sladrete, nedrige og med en hang til å vise nakne kvinnebryst uansett hva saken handler om (litt som Dagbladets forsider). Men det har en egen sjarm når de stiller seg opp, kampklare, bak hvert sitt parti.

Her er The Sun som i år har ropt Tory, tory hallelujah!

SNN0601GX2-280_1038334a

Det er interessant at avisen som i 1992 leverte en av tidenes mest legendariske forsider (se under), i dag velger en positiv vri. Det kan tyde på at The Sun forventer en klar Tory-seier.

If-Kinnick-Wins-lg

The Mirror står som vanlig på Labours side, men har valgt en negativ vinkling, dog mindre elegant enn The Suns klassiker fra 1992:

david-cameron-456x300-sifr-968054358

Hvem støtter så denne bloggen? Nick Clegg! Det er på tide å rocke opp det tilstivnede britiske systemet. Liberaldemokratene er nye koster som kan gjøre nettopp det… ikke. Jeg har fortsatt ikke tilgitt Liberaldemokratene for hva de gjorde under Gladstone, dessuten er et parti hvis kallenavn er «sandalpartiet» neppe noe for meg. Det blir Tory, tory og kryssede fingre for Mr. Cameron i kveld.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

07.05.10

No er eg litt spendt på hva du mener med sandalpartiet, og hva som skjedde i Gladstone. Antagelig har eg ikke fulg med nok for å finne ut det sjøl. Er du uenig i at det britiske valgsystemet trenger endringer? Eller er du en smule liberal på det stedet… 🙂

Torbjørn Røe Isaksen

07.05.10

Jeg har sett at LibDems blir kalt sandalpartiet flere steder. Tror det spiller på partiets image som et hjem for idealistiske, grønne «do-gooders» (som de sier litt nedlatende på amerikanske). Hva gjelder Gladstone var det en litt nørdete spøk. Han var virkelig en av de store statsmenn i britisk historie, og hans kamper mot Disraeli er jo legendariske!

Valgsystemet i Storbritania har fordeler og ulemper. Ulempen er selvfølgelig at det kan bli dårlig samsvar mellom oppslutning og antall representanter. Fordelen er at de har stabile, styringsdyktige regjeringer som ofte sitter i lang tid. Jeg er nok svært skeptisk til å gjøre om på hele valgsystemet, ja.

11.05.10

Personlig forstod eg ikke begrepet. Ja, det kan stemme i mange sammenhenger, men du må ikke glemme at et tredje parti som folk i Storbritannia begynner å få kjennskap til, og som flere ser på som et godt alternativ til Labour (se på styrkeforholdet i viktige krinser i storbyene) tyder på forandriner over der. Samme forandringer som vi burde se komme snart i Norge. Konservativ og sosialist aksen er begynt å bli litt kjedelig

Har du en mening?