Hansen til Høyre
Nå er selvfølgelig enhver som deler Høyres grunnsyn og har 350 kroner i året å avse velkomne i partiet, men personlig tror jeg det er et greit utgangspunkt i politikken at nestledere i andre partier er i sitt parti av en grunn. Dessuten kan oppslaget i VG lett skape et inntrykk av at Inger Lise Hansen er en en-kvinnes Høyre-fløy hos KrF, en ensom svale uten innflytelse eller allierte. Det stemmer nok ikke. Hadde hennes «utspill» (som det heter i media når man har blitt oppsøkt, intervjuet og det ender i en sak) i Aftenposten blitt skutt ned av et samlet parti, hadde hun ikke vært særlig politisk interessant. Men flere sentrale krefter i partiet mener Hansen har noe viktig på hjertet, selv om de ikke er enige med henne i alt. Ungdomspartiet KrFU har luftet mange av de samme ideene om at KrF bør bli et mer moderne, kristendemokratisk parti. Den gamle lederduoen Bondevik/Svarstad-Haugland har gått langt i å gi Hansen støtte, likeså Knut Arild Hareide.
Inger Lise Hansens tanker og ideer er spennende og relevante for KrF nettopp fordi hun ikke er en enslig svale i partiet som like gjerne kunne meldt overgang til Høyre. Jeg ser gjerne flere medlemmer i Høyre, men Inger Lise Hansen er forhåpentligvis trygt plassert der hun er.
Alle parti har nok døren åpen for Inger-Lise Hansen.
JILL
Jeg hørte Inger Lise Hansen på Søndagsavisen for noen uker siden. Utfordringen hennes er at det er vanskelig å forstå hva det er ved hennes kristendemokratiske tankegang som ikke kunne sklidd rett inn i Høyre. Jeg hører hvertfall ikke noen særlig forskjell, og jeg merker heller ikke noen særlig forskjell når følger KrFs politikk i Oslo bystyre. Hva er forskjellen på Inger Lise Hansen og Høyre-folk som Bent Høie?
Tja, for eksempel var jo Inger Lise Hansen mot den nye ekteskapsloven, mens Høie var for. Dessuten er det fortsatt en forskjell på de mer verdiliberale i KrF og Høyre, blant annet at Høyre helt klart ligger lenger til høyre.
24.03.10