Abonner via RSS eller E-post

Hansen til Høyre

Publisert den 24.03.2010 i Blogg

Nå er selvfølgelig enhver som deler Høyres grunnsyn og har 350 kroner i året å avse velkomne i partiet, men personlig tror jeg det er et greit utgangspunkt i politikken at nestledere i andre partier er i sitt parti av en grunn. Dessuten kan oppslaget i VG lett skape et inntrykk av at Inger Lise Hansen er en en-kvinnes Høyre-fløy hos KrF, en ensom svale uten innflytelse eller allierte. Det stemmer nok ikke. Hadde hennes «utspill» (som det heter i media når man har blitt oppsøkt, intervjuet og det ender i en sak) i Aftenposten blitt skutt ned av et samlet parti, hadde hun ikke vært særlig politisk interessant. Men flere sentrale krefter i partiet mener Hansen har noe viktig på hjertet, selv om de ikke er enige med henne i alt. Ungdomspartiet KrFU har luftet mange av de samme ideene om at KrF bør bli et mer moderne, kristendemokratisk parti. Den gamle lederduoen Bondevik/Svarstad-Haugland har gått langt i å gi Hansen støtte, likeså Knut Arild Hareide.

Inger Lise Hansens tanker og ideer er spennende og relevante for KrF nettopp fordi hun ikke er en enslig svale i partiet som like gjerne kunne meldt overgang til Høyre. Jeg ser gjerne flere medlemmer i Høyre, men Inger Lise Hansen er forhåpentligvis trygt plassert der hun er.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

JILL WHITE FANEBUST

24.03.10

Alle parti har nok døren åpen for Inger-Lise Hansen.

JILL

24.03.10

Jeg hørte Inger Lise Hansen på Søndagsavisen for noen uker siden. Utfordringen hennes er at det er vanskelig å forstå hva det er ved hennes kristendemokratiske tankegang som ikke kunne sklidd rett inn i Høyre. Jeg hører hvertfall ikke noen særlig forskjell, og jeg merker heller ikke noen særlig forskjell når følger KrFs politikk i Oslo bystyre. Hva er forskjellen på Inger Lise Hansen og Høyre-folk som Bent Høie?

Torbjørn Røe Isaksen

24.03.10

Tja, for eksempel var jo Inger Lise Hansen mot den nye ekteskapsloven, mens Høie var for. Dessuten er det fortsatt en forskjell på de mer verdiliberale i KrF og Høyre, blant annet at Høyre helt klart ligger lenger til høyre.

Har du en mening?