Abonner via RSS eller E-post

Kinas tiår fra himmelen

Publisert den 13.01.2010 i Blogg

I Stockholm for å lære om den svenske sykelønnsordningen. Utrolig interessant. De har på mange måter hatt et komplett dysfunksjonelt system her, hvor det blant annet har vært mulig å gå mange, mange år på sykemelding og få sykepenger uten at noen har grepet inn. Men det er ikke poenget med dette innlegget. Leste en interessant artikkel om Kina i forrige ukes Weekendavisen (som jeg leste på flyet). Et nyttig apropos til en kronikk jeg skrev i VG med utgangspunkt i begrepet «tiåret fra helvete». Som artikkelen påpekte har det siste tiåret sett fra Kinas side vært en suksess. Det ble rammet inn av medlemskapet i WTO på begynnelsen av tiåret, og OL i 2008 på slutten.

Det kan være verdt å huske at vesten ikke er verden. Jeg husker det samme slo meg da jeg så en CNN-reportasje om de serbiske reaksjonene på Kosovos løsrivelse. Store, vestlige land støttet løsrivelsen.

«Er dere skuffet over at verden er mot dere?», spurte journalisten den serbiske politikeren.

«Skuffet? Nei, for verden støtter jo vår sak».

Det var Vesten, ikke verden, som var mot Serbia.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Henrik Akselsen

14.01.10

Vel, jeg og min serbiske kjæreste fikk anekdotiske bevis for at det ikke BARE er vesten som har en torn i siden til Serbia da vi reiste til Dubai og Malaysia i jula.

Malaysia kom i konflikt november i fjor da Serbia kastet ut den malaysiske ambassadøren, etter det har det vært anspent.

Jeg hadde ikke trodd at det skulle påvirke MIN ferie et år etter, men jammen måtte vi ikke dra til Singapore istedet…

Grensevaktene i Dubai skal heller ikke sies å ha overveldende respekt for serbere, uten at jeg skal gå inn i det.

Har du en mening?