Abonner via RSS eller E-post

Du sier tomater, jeg sier…

Publisert den 15.12.2009 i Blogg

Dagsavisen sin lederartikkel i dag tar under overskriften «Ikke tvang» til orde for tvangsdeling av foreldrepermisjonen. Kronargumentet er at det slett ikke er tvang at det «stilles visse betingelser for å motta permisjonspenger», les tredeling av foreldrepermisjonen. Nei vel? Hva skjer med de som ikke tredeler permen da? Eller enda verre: Ikke betaler skatt? Staten tar da vitterlig inn skattepenger fra familiene, og så vil sosialistene at du skal oppføre deg på en bestemt måte for å få dem tilbake. Kall det hva du vil. Det høres mistenkelig ut som tvang i mine ører.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Eigil Norén

15.12.09

Vel – som de antyder i lederen, man setter seg politiske mål, f.eks. likestilling og ikke minst likelønn. Så velger man å buk økonomiske virkemidler for å oppnå disse. Jeg har for eksempel hørt om politiske parti som gjerne foreslår lette i avgifter, f.eks. for å oppnå politiske mål som mindre CO2-utslipp. Det vil altså være helt frivillig om man vil oppføre seg slik at man nyter godt av avgiftsletten. Vanskeligere er det vel egentlig ikke.

Har du en mening?