Abonner via RSS eller E-post

Jeg elsker Gertrude

Publisert den 22.10.2009 i Blogg

51UcPFDNyWL__BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA240_SH20_OU01_
Bilde: Amazon.

I går kveld begynte jeg å lese Victorian Minds av Gertrude Himmelfarb, den amerikanske historikeren som ufortjent er mest kjent som kona til den nylig avdøde neo-konservatismens far, Irving Kristol. Hun åpner med to essays om Edmund Burke som er skrevet med tyve års mellomrom, og peker i vidt forskjellige retninger. Det første handler om Burke den sleipe, pragmatikeren uten ryggrad, den evige forsvarer for privilegier og klassesamfunn. Det andre, siste essayet er om Burke, frihetens beskytter, tenkeren som forstod at institusjoner er avhengig av en legitimitet som bare historien kan gi.

Gertrude anbefales.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?