Abonner via RSS eller E-post

Arbeiderpartiet vil ha 54 timers normalarbeidsuke!

Publisert den 08.09.2009 i Blogg

Fagforbundet forteller deg ikke at vennene i AP ønsker 54 timers normalarbeidsuke – i hvert fall om vi skal bruke forbundets egen retorikk.

Fagforbundet rykket denne uken inn annonser hvor de hevder – totalt feilaktig – at de ikke-sosialistiske partiene ønsker 13 timers normalarbeidsdag og 60 timers normalarbeidsuke. De nevner selvfølgelig ikke at det dreier seg om frivillig overtid, fremforhandlet lokalt.

Det er alltid interessant å se på retorikken i valgkampen. På samme måte som APs retorikk om at H vil privatisere skolen må bety at de selv er for del-privatisering, så tilsier retorikken i Fagforbundets annonse at Arbeiderpartiet kjemper for en normalarbeidsuke på 54 timer! Snakk om brutalisering av arbeidslivet.

Arbeidsmiljøloven gir arbeidstager og arbeidsgiver anledning til frivillig å avtale at man flytter på arbeidstimene for å ta unna arbeid i perioder hvor det er ekstra mye å gjøre. Eksempelvis kan man jobbe fem timer mer én uke, og fem timer mindre den neste. Det settes likevel en absolutt maksgrense for hvor mange arbeidstimer man frivillig kan avtale å jobbe i én enkelt uke.  Under forrige regjering foreslå H å sette denne absolutte maksgrensen til 60 timer per uke. Det er altså dette Fagforbundet mot bedre vitende kaller normal arbeidsuke! Da de rødgrønne tok over, senket de grensen til 54 timer. Med andre ord, skal vi følge Fagforbundets logikk fra annonsen, så støtter AP 54 timers normal arbeidsuke! Hjerterått.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Nils

08.09.09

Fagforbundet er et sosialistreir og alt som kommer derfra må tas med en klype salt. De som eventuelt tror på løgnene fra Fagforbundet finnes det ikke håp for uansett.

Har du en mening?