Abonner via RSS eller E-post

Regjeringssamarbeid…

Publisert den 29.08.2009 i Blogg

I går var jeg på bloggtreff med Kåre Willoch på Høyres hus. På vei til møte hørte jeg Siv Jensen på P4 under press signerte en kontrakt på at hun ikke ville støtte en borgelig regjering (ikke engang i budsjettspørsmål). Som du kan høre i videovinudet under (fra møte igår), så synes jeg ikke det var en særlig god ide.

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

29.08.09

Interessant nok. Deler analysen. Spørsmålet er, hva i all verden skal dere gjøre nå som Siv og Lars har avlyst alle mulige regjeringsprosjekter på høyresida?

29.08.09

Syntes det er merkelig at Røe Isaksen sier at Siv Jensen ikke ville undertege en erklæring som innebar å være støtteparti/stemmekveg for en Høyre/KrF/Venstre regjering, men at hun sågar ble presset. FrP har hatt ett klart syn på dette lenge, Røe Isaksen husker vel Carl I. Hagen sin tale under FrP sin valgvake i 2005, og FrP sitt landsmøte som i forkant av 2005 valget vedtok at det er uaktuelt å støtte en borgerlig regjering FrP ikke er med i.

Det Siv Jensen ikke ville skrive under på var at FrP ikke ville gjøre alt i sin makt for å felle en regjering de ikke var med i. Og i skrivet hun fikk i P4s Syttetretti, så var ett av punktene om at hun skulle skrive under på at FrP ville jakte på en regjering de ikke var med i.

Derfor støyk hun ut det ene punktet, men skrev under på en erklæring som innebar det allerde FrP bestemte seg for i 2005.

Steinar Andersen
Kristiansand FrP

Til Steinar Andersen.

Dette er en ny situasjon av året.

Et ansvarlig parti vil sørge for at budsjettet kommer i havn, uavhengig om partiet er i posisjon eller ikke. Synes du ikke det virker noe kortsiktig, som Røe Isaksen sa, og uansvarlig av en partileder å kunngjøre at partiet hennes ikke vil bidra til å få i land statsbudsjettet? Dette er tross alt (normalt) den viktigste saken stortinget behandler hvert år.

torbjorn

03.09.09

Jeg synes slike erklæringer er ødeleggende og fordummende. Med en slik logikk er det vel heller ikke vanskelig å forstå hvorfor Sponheim undertegner garantier i hytt og gevær. Og hva blir løsningen da? Jens Stoltenberg.

Har du en mening?