Abonner via RSS eller E-post

Presiseringer kulturkamp

Publisert den 07.07.2009 i Blogg

Jeg snakket sikkert litt for mye, men det gikk også litt fort i svingene for Dagbladets journalist (stavefeil som kuluturkampen kan tyde på det). Derfor har jeg behov for et par presiseringer etter intervjuer i Dagbladet i dag (ikke på nett).  

Jeg er ikke tilhenger av fri innvandring. Det tror jeg heller ikke Kristin Clemet er. Jeg mener også vi bør stramme inn på deler av asylpolitikken for å sikre at ordningen ikke misbrukes, slik den alt for ofte blir i dag. Hva gjelder integreringspolitikken mener jeg målet er å innlemme nye borgere i det store, norske fellesskapet. Det betyr også å stille klare krav.

Hva gjelder befolkningsfremskrivning mener jeg ikke det er søkt å undersøke hvorvidt minoriteter, for eksempel muslimer, kan komme i flertall i visse deler av Norge. Men jeg tror kulturen er dynamisk, og kombinasjonen av et åpent samfunns forlokkende verdier og god integreringspolitikk vil motbevise dem som tror at muslimer må være en trussel mot det norske samfunnet. Det er for øvrig feil at 1. generasjons nordmenn gifter seg med folk fra en annen kulturbakgrunn, men de gifter seg stadig oftere med andre nordmenn fra samme kulturbakgrunn.

Til slutt, multikulturalisme har kommet til å bety en ideologi som svært få vil vedkjenne seg. Men det pluralistiske, mangfoldige samfunnet er jeg for. Det må også enhver som for alvor bekjenner seg til frihet som en politisk verdi.

For øvrig på vei til Melbu for å delta på sommerfestivalen der, blant annet med Frank Aarebrot og Raymond Johansen.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?