Abonner via RSS eller E-post

Gud velsigne Bush – det er pønk

Publisert den 15.07.2009 i Blogg

261295913_e0ffe73062Iron Maidens Sanctuary fra 1980 – legg merke til hvem som ligger på bakken…

Finansavisen hadde en artig sak på lørdag om høyresiden og rocken (dessverre ikke på nett). Som kjent er det fortsatt sannhet i spørsmålet fra William Booth i Frelsesarmeen: Hvorfor skal Djevelen ha all den gode musikken? 

I saken nevnes Neil Young som i en kort periode støttet Reagan, samt den mer enn patente våpenforkjemperen og heavygitaristen Ted Nugent og bandet Rush (sist hyllet i filmen I love you man som går på kino nå). Pluss selvfølgelig en hel drøss av countrystjerner.

Men en artig kurositet som ikke ble nevnt. Husk dette neste gang dere møter en radikal pønker med palestinaskjerf, Ramones – button og siste håndboken fra Rød Ungdom baklommen . Johnny Ramone var republikaner. «Kill a Commie for mummy» t- skjorten hans var ikke ironisk. Historien om da The Ramones ble innlemmet i The Rock`n`roll Hall of Fame er legendarisk. Johnny stod i opprevede olabukser, med svart lærjakke og sa til forsamlingen «God bless President Bush, and God bless America». Sandinista og døde Kennedyer? Pøh! Gud velsigne Bush – det er pønk det.

Del på Facebook | Del på Twitter

5 Kommentarer

15.07.09

En bedre idé: Respekter venstre- og anarkist-budskapet i punk akkurat slik det er, og ikke bland politikk med musikk ut over det.

Og nei jeg tror ikke det er spesielt punk å være lojal mot en mektig statsleder, uansett hvilket parti han tilhører. Gi meg heller en paranoid rant fra Dead Kennedys-vokalist Jello Biafra.

torbjorn

15.07.09

Dette var et forsøk på å være litt morsom… jeg gir egentlig blaffen i budskapet i musikken. Det tøffeste bandet de siste 15 årene, Rage Against the Machine, er langt ute på venstresiden. Allikevel er de mine favoritter.

16.07.09

Bra. 🙂

Fredrik Foreal

16.07.09

Hmm, imponerende arkivgraving her, Torbjørn… Kan forøvrig minne om at det ikke var eneste gang the Iron Lady figurerte på et Iron Maiden cover; på singelen «Women in Uniform» – som ble utgitt samme år som «Sanctuary», men ulikt både den og samtlige andre singler de ga ut, aldri havnet på noe album:

http://3.bp.blogspot.com/_dKenakQbOw8/R9Vi-yW4GcI/AAAAAAAAAQc/l3SBQNCjCWg/s400/FRONT.jpg

[…] har tidligere skrevet kort om høyresiden og rocken. Ove Vanebo har hevdet at Dylan slett ikke tilhører venstresiden. Men faktum er politisk musikk […]

Har du en mening?